Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 3 C°
max 14 C°, min 5 C°

3.6 km/hK/ÉK-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Középpontban a házasság – indul a Házasság Hete

| Feltöltve: | Gál Orsolya
Immár harmadik alkalommal kapcsolódik be Kecskemét városa a Házasság Hete programsorozatba. Az idei mottó „a szeretet: szenvedély és döntés”. Ennek a jelmondatnak a mentén szervezik meg a hírös városban is a programokat, melyekre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

Szerelmi kalandtúra, családi séta, rajzkiállítás, flashmob és felnőtt társasjáték is szerepel az idei Házasság Hete programsorozat kínálatában, melyhez idén harmadik alkalommal kapcsolódik Kecskemét városa – hangzott el a rendezvény sajtótájékoztatóján a megyei könyvtárban. A mottó „a szeretet: szenvedély és döntés”.

A február 6-14-ig tartó programsorozatba idén az eddigieknél is több partner kapcsolódott be. A különböző állomásokra az általános iskolás korosztálytól kezdve a legidősebbekig mindenkit várnak, természetesen nem csak a házasokat.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta, a statisztikai adatok szerint a kecskemétiek számára továbbra is nagyon fontos a házasság.

„Az értékrend szempontjából nagyon jól állunk, mindig is érték volt Kecskeméten a családi élet és a házasság, és látjuk, hogy dinamikusan növekszik évről évre a házasságkötések száma is. 10-15 százalékot meghaladó mértékben nő évről évre és ez még egyébként a válság időszakában is jellemző volt” – nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A programsorozat ideje alatt számos program közül válogathatnak az érdeklődők. A Bozsó Gyűjtemény kézműves foglalkozásán például életfát készíthetnek a résztvevők, a megyei könyvtár beszélgetésein a nagycsaládosok örömei és a természetes családtervezés kerül fókuszba, a Hírös Agóra Ifjúsági Otthonban pedig betonból alkothatunk szíveket egy keramikus segítségével.

Nem maradhat el idén sem a programsorozat hagyományos nyitó rendezvénye, a családi séta sem, mely a Vasútkertből indul szombaton 16 órakor.

„Ennek a sétának elsősorban az az üzenete, hogy ezzel a csendes sétával jókedvűen vidáman hívjuk fel a figyelmet arra, hogy érdemes elkötelezett kapcsolatban, házasságban élni, hiszen erre építve, erre a szerelemre, szeretetre, ami egy férfit és egy nőt összeköt, egy nagyon komoly közösséget, családot lehet építeni” – hangsúlyozta Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.

A megyei bibliotéka igazgatója, Ramháb Mária kiemelte, a könyvtárban már napokkal ezelőtt elkezdődtek a házassághoz kapcsolódó programok. A rendezvények a fiókkönyvtárakat is érintik, sőt a világhálón is hirdetnek kvízjátékot.

Hortobágyiné Dr. Nagy Ágnes, a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület és a Parázs Központ szakmai vezetője hangsúlyozta, örömmel csatlakoztak a programhoz, hiszen úgy látják, az elköteleződés hiányzik a mai emberekből. Szeretnének segítséget nyújtani ahhoz, hogy a párok meg tudják őrizni a bennük fellobbanó szerelmet.