Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 8 C°
max 9 C°, min 3 C°

1.8 km/hÉszaki szél, erősen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Sport

A Szerencsejáték Zrt. távozásával évi száz milliótól esik el a KTE

| Feltöltve:
Pénteken lejár a Kecskeméti TE és a Szerencsejáték Zrt. közötti főszponzori szerződés, így évi százmilliótól esik el a KTE – írja a délmagyar.hu.

 

Az elmúlt hetekben szinte csak rossz híreket kaptak a KTE szurkolói. Távozó, vagy távozni kívánó labdarúgók, hónapos fizetéselmaradások szerepeltek leginkább a napirenden. Az okokat sokan csak találgatták, információink szerint az igazi ok, hogy az amúgy sem fényes anyagi helyzet megrendülhet: a csapat főszponzora, a Szerencsejáték Zrt. kiszáll a csapat mögül.

A Szerencsejáték Zrt. tavaly júniusban kötött egy éves szerződést a klubbal, nem titkoltak a Magyar Kupa győzelemnek, illetve az azzal járó Európa Liga indulás kapcsán. Már szezon közben is sokan suttogták, hogy amennyiben idén nem sikerült kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést, a főszponzor távozik. Nem kevés pénzről van szó, hiszen az állami cég sajtóhírek szerint évente százmillió forinttal segítette a KTE-t. A szerződés megszüntetését megerősítette a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs osztálya is: – A Kecskeméti TE Labdarúgó Kft.-vel kötött szponzori szerződésünk 2012. június 15-i dátummal hatályát veszti. További együttműködésre vonatkozó megállapodásunk jelenleg nincsen – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Mészáros Zsuzsanna, a vállalat vezető kommunikációs menedzsere.

A KTE tehát nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen három éven belül immár harmadik főszponzorát veszíti el, a Szentkirályi Ásványvíz és az Ereco Zrt. után. A klubházból származó információink szerint a klub jelenleg is rendelkezik fizetéshátralékkal több labdarúgó és alkalmazott irányába, így a Szerencsejáték százmilliója még inkább hiányozhat majd a büdzséből.

Közben a játékoskeret kapcsán véglegessé vált, hogy a házi gólkirály Lencse László és Aleksandar Alempijevics távozik. Mint beszámoltunk, Vladan Csukics a jövő héten aláír a Ferencvároshoz, Tököli Attila pedig éppen csütörtökön nyilvánította ki, hogy nem hosszabbította meg hó végén lejáró szerződését, és a távozást fontolgatja. Korábban Bori Gábor is úgy nyilatkozott, hogy elhagyná a gondokkal sújtott Kecskemétet, és a Haladáshoz igazolna, erre azonban a KTE vezetősége nemmel válaszolt. Igaz, így a középpályás jövő nyáron ingyen távozhat majd Szombathelyre.

Nincs tehát könnyű helyzetben a Török-Szabó páros, hiszen a csapat hétfőn már megkezdi a felkészülést. Ezúttal már főszponzor és több kulcsjátékosa nélkül.