Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 4 C°

3.6 km/hD/DNY-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kék hírek

Elítélték a prostit fogva tartó striciket

| Feltöltve: | Forrás: MTI
Három-három év börtönbüntetésre ítélt tegnap a Kecskeméti Városi Bíróság első fokon három vádlottat; egy nőt erőszakkal az autójukba ültettek, egy lakásban bezárva tartották, és prostitúcióra akarták kényszeríteni. Negyedik, többszörösen visszaeső társuk öt év fegyházat kapott.

Piegel Zsolt bírói tanácsa az elsőrendű vádlottat, Turi Elemért testi sértés és a személyi szabadság társtettesként elkövetett megsértése bűntettében találta bűnösnek, ezért három év börtönbüntetésre ítélte. A többszörös visszaeső másodrendű vádlottat, Lukács Zoltánt személyi szabadság társtettesként elkövetett megsértése, társtettesként elkövetett kitartottság, valamint zsarolás bűntettében találták bűnösnek, ezért öt év fegyházbüntetéssel sújtották. 

A harmadrendű vádlottat, Sipos Évát testi sértés bűntettének kísérletében, személyi szabadság megsértésének társtettesként elkövetett bűntettében és társtettesként elkövetett kitartottság bűntettében találta bűnösnek a bíróság, ezért három év börtönbüntetésre ítélte. A más bűncselekmény miatt jogerős börtönbüntetését töltő Bihari Sándor negyedrendű vádlottat testi sértés bűntettének kísérlete, valamint személyi szabadság társtettesként elkövetett megsértése bűntette miatt három év börtönbüntetésre ítélte Piegel Zsolt tanácsa.


A vádirat szerint az első- és a másodrendű vádlottak 2010 tavaszán a 44. számú főúton erőszakkal az autójukba ültettek egy prostituáltat, és vádlott-társaikkal együtt arra akartak kényszeríteni, hogy egy kecskeméti lakásban prostituáltként dolgozzon, az ebből származó bevételt pedig adja át nekik. A sértettet folyamatosan őrizték, telefonját is elvették. Mivel tiltakozott, az első-, a harmad-, és a negyedrendű vádlott megütötte, ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A sértettnek négy nap elteltével a lakás erkélyéről sikerült egy járókelőtől segítséget kérnie.

A ügyész az ítéleteket tudomásul vette, a négy elítélt fellebbezett.

Az elsőrendű vádlottat a bíróság szabadlábra helyezte a jogerős ítéletig, mert indoklása szerint a kiszabott hároméves börtönbüntetésből az előzetes letartóztatásának beszámításával már kettőt letöltött, így a szökés, elrejtőzés veszélye nem áll fenn. A bíróság elutasította a másodrendű vádlott szabadlábra helyezési kérelmét, ő a döntés ellen fellebbezést jelent be. A harmadrendű vádlottat szabadlábon hagyta a bíróság a jogerős ítélet megszületéséig.
Mivel az ügyész tudomásul vette az ítéleteket, másodfokon nem lehet súlyosbítani a büntetéseket.