Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 1 C°
max 4 C°, min -1 C°

12.96 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kék hírek

Százmilliót csalt ki a kameruni bűnöző egy magyar autókereskedőtől

| Feltöltve:
Hétfőn folytatódik a Kecskeméti Törvényszéken annak a 39 éves kameruni születésű, de magyar állampolgárságú vádlottnak a büntetőügye, akit különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével, illetve jelentős kárt okozó csalás bűntettének kísérletével vádol a főügyészség.

A kameruni Awung Ivo a vádiratban foglaltak szerint 2010 tavaszán határozta el, hogy úgynevezett „wash-wash" módszerrel megpróbál pénzt kicsalni magyar kereskedőktől. Ennek megfelelően 2010 júniusában Kalocsán egy üzleti megbeszélésen azt hazudta, hogy Maliból származik és 200 darab tehergépkocsit vásárolna a tárgyalópartnereitől, akiktől végül 27 gépjárműre kapott ajánlatot. 

A fizetéssel kapcsolatosan azt állította, hogy édesapja Maliban az ottani nemzeti bank vezetője volt és rengeteg pénzhez jutott, amit aztán ő örökölt tőle. Ezt a pénzt azonban bankban tárolták és biztonsági okokból feketére festették. Ezt követően egy budapesti tárgyalás alkalmával Awung Iwo a kereskedő előtt néhány fekete színű bankjegyet egy barnás színű folyadékkal bekent, majd egy különleges oldatba helyezett, aminek hatására a fekete szín leoldódott és 500 euro címletű bankjegyek tűntek elő. Ezek közül kettőt át is adott a sértettnek, aki elhitte a nagy üzletet. A kameruni ezután a többi bankjegy kapcsán azt állította, hogy a vegyszer hibája miatt nem tudja leoldani a fekete színt, és ezért később 300.000 euro kölcsönt kért és kapott a sértettől, hogy az oldásra alkalmas vegyszert vásároljon. Miután a pénzt átvette, a vádlott egy másik kereskedőtől is pénzt akart szerezni, de ő végül nem adta át a kért 150.000, illetve 65.000 eurót. Az első üzletből ezt követően semmi sem lett, az afrikai férfi lelépett a százmillió forint értékű valutával, de később a rendőröknek sikerült elfogni. 
A vádlott előzetes letartóztatásban van. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozza vele szemben.