Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 4 C°

3.6 km/hD/DNY-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

A kecskeméti Mercedes-gyár is kedveskedik a nehéz sorsú gyerekeknek

| Feltöltve:
Különleges jótékonysági programot indított a Nők Lapja Café 33 kívánság címen. Ennek keretében a jelentkező jó tündérek 33 nehéz sorsú kisgyerek kívánságát teljesíthetik, így beteg, rossz körülmények között élő vagy családjukat elvesztett gyerekek vágyai válhatnak valóra. A kiválasztottak között öt Bács-Kiskun megyei fiatal is helyet kapott, akiket minden bizonnyal felejthetetlen élménnyel gazdagodnak majd.

 

Az internetes oldalon megjelentetett jótékonysági felhívásra először a vállalkozó jó tündérek jelentkezhettek. Közülük az olvasók szavazatai alapján dőlt el, hogy ki is teljesítheti egy-egy gyerek kívánságát. A 84 felajánló 5000-nél is több voksot kapott, ezek alapján alakult ki a végeredmény.

Az álmok különlegességét az adja, hogy az esetek többségében mondhatni filléres vágyakról, elsősorban élményszerzésről szólnak. A nevelőszülőkkel élő, 13 éves Németh Attilának például a gördeszkázás a hobbija, s egy erre szolgáló pályán szeretné magát kipróbálni. Tiszakécskei otthonától alig félórányi autóútra, Szolnokon már van ilyen lehetőség, eddig még nem volt lehetősége oda eljutni.

Az olvasók önzetlen segítsége azonban a gyerekek álmain is túlmutatott: a jó tündérek számára magától értetődő volt, hogy a kívánság teljesítése mellett egész napos kiegészítő programokat is felajánlottak. Az Aggteleki-cseppkőbarlangba vágyó kisfiúnak egy komplett barlangász-túrát szervez egy egyesület, egy vitorlázásról álmodó kislánynak pedig sétahajó-túrát és egy különleges vacsorát is felajánlott egy balatoni yacht klub. De egy plusz fagyizás, apróbb figyelmességek még a legszerényebb felajánlások mellett is elfértek a programban.

A jelentkezők között számos külföldi lakhelyű olvasó, valamint sok hazai ismert személyiség is előfordult: sportolók, politikusok, zenészek. De a legnagyobb sikert az jelenti, hogy mind a 33 gyerek vágya teljesülni fog, még akkor is, ha ehhez néha nagyon speciális partnerre volt szükség.

Kanalas Gyuri, a 13 éves, látássérült bácsalmási kisfiú mindene az autózás, bár önállóan valószínűleg soha nem ülhet a volán mögé. Most teljesülhet egyik legfőbb álma, s beülhet néhány körre egy raliautóba. Méghozzá nem is akármilyenbe, hiszen a többszörös bajnok Turán Frigyes és csapata vállalta, hogy teljesítik Gyuri kívánságát.

Hasonlóan az autók a szenvedélye 10 éves Szanyi Szabolcsnak, aki egy autógyárba szeretett volna eljutni. A megfelelő jótündér rá is rátalált, így rövidesen ellátogathat a Mercedes kecskeméti üzemébe.