Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 4 C°

3.6 km/hD/DNY-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Közélet

A Tiszántúlon havazik, a Magyar Közút 235 gépe dolgozik

| Feltöltve:
Az ország tiszántúli területein váltakozó intenzitással havazik.A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 235 munkagéppel dolgozik a hóeltakarításon és a síkosságmentesítésen. A társaság folyamatos munkavégzésének köszönhetően a havazásban érintett területeken a főutak járhatóak, viszont a mellékutak még egyes helyeken havasak, hókásásak. A közútkezelőarra kéri a közlekedőket, hogy kellő körültekintéssel vezessenek a havazásban érintett területeken.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának legfrissebb információ alapján a főutak burkolata a Dunántúl nagy részén száraz, Kápolnásnyék és Dunaújváros környékén havas, Esztergom, Tárnok és Szentendre környezetében latyakos. A Dunától keletre viszont általában hókásás, latyakos a burkolat, Baja környékén jégbordás szakaszok lassítják a közlekedést. A mellékúthálózat ugyanezeken a területeken havas, hókásás vagy latyakos, Baja térségében jégbordás.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a havazással érintett területeken 235 géppel dolgozik a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, emellett a közútkezelő szakemberei is 12 órás váltásban végzik feladataikat. Az eltakarítást a legnagyobb forgalmú főúthálózaton és a forgalmasabb utakon kezdik, majd a hóesés elálltát, illetve a főúthálózaton elvégzett munkát követően a mellékúthálózatról is letakarítják a havat. Az időközben letapadt hóból maradhat a burkolaton, ekkor azonban a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel már biztonságosan lehet közlekedni.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a téli útviszonyok között különös körültekintéssel és megfelelően megválasztott sebességgel közlekedjenek, illetve kizárólag műszakilag jól felkészített és téli gumikkal ellátott járművekkel keljenek útra. Az útviszonyokról és a közlekedési helyzetről a cég megyei diszpécserszolgálatain kívül a társaság Útinform szolgálatától (elérhetőségek a www.kozut.hu) lehet aktuális információkat szerezni.