Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Get Adobe Flash player
Hirdetés

Get Adobe Flash player

Samu naplója
Hirdetés
Hirdetés
RSS csatorna E-mail küldése Kezdőlap beállítása
Kezdőlap Naptár ikon Naptár ikon
Kecskemét: 7 C°
max 18 C°, min 9 C°

5 km/hÉK-i szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó MTVA műsorkészítő

Kezdőlap » Közélet
h i r d e t é s

Csalás sértetteit keresi a rendőrség

Rendőrségi felhívás

| Feltöltés időpontja:
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán eljárás van folyamatban a Btk. 318.§ (1) bekezdésbe ütköző és a (2) bekezdés I. fordulata szerint minősülő és büntetendő csalás vétség kísérlete megalapozott gyanúja miatt.
Az elkövetők a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy anyagi haszonszerzés céljából a sértettet tévedésbe ejtve 2008. illetve 2009. évben is telefonon történt előzetes megbeszélés során gázolajat ajánlottak fel eladásra magánszemélyeknek 140-150 Ft/liter áron. A telefonos megbeszélés alapján az elkövetők egy parkolóban találkoztak a sértettekkel, majd onnan a sértett kocsijába beszállva egy másik
helyre hajtottak (a gázolaj állítólagos tárolási helyére). A gázolaj állítólagos tárolási helyén végül vagy nem történt pénzátadás, vagy a pénzátadás után rossz minőségű gázolaj, vagy más vegyi anyag került átadásra hordókban.

Feltehető, hogy az elkövetők Bács-Kiskun megye területén a fenti módszerrel, gázolajeladás ígéretével még több magánszemélyt is megkárosítottak, feltehető az is, hogy több esetben a pénzátadás, így a károkozás is megtörtént.

A további sértettek felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Amennyiben 2008-2009. évben a fenti módszerrel bárkit megtévesztettek, úgy az hívja a 06-76/484-684 (36-21, 30-77) telefonszámon a Kecskeméti Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Gazdaságvédelmi Alosztályát, vagy a 107-es telefonszámot.