Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 4 C°
max 7 C°, min 2 C°

9.36 km/hNyugati szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Közélet

Csalás sértetteit keresi a rendőrség

Rendőrségi felhívás

| Feltöltve:
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán eljárás van folyamatban a Btk. 318.§ (1) bekezdésbe ütköző és a (2) bekezdés I. fordulata szerint minősülő és büntetendő csalás vétség kísérlete megalapozott gyanúja miatt.
Az elkövetők a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy anyagi haszonszerzés céljából a sértettet tévedésbe ejtve 2008. illetve 2009. évben is telefonon történt előzetes megbeszélés során gázolajat ajánlottak fel eladásra magánszemélyeknek 140-150 Ft/liter áron. A telefonos megbeszélés alapján az elkövetők egy parkolóban találkoztak a sértettekkel, majd onnan a sértett kocsijába beszállva egy másik
helyre hajtottak (a gázolaj állítólagos tárolási helyére). A gázolaj állítólagos tárolási helyén végül vagy nem történt pénzátadás, vagy a pénzátadás után rossz minőségű gázolaj, vagy más vegyi anyag került átadásra hordókban.

Feltehető, hogy az elkövetők Bács-Kiskun megye területén a fenti módszerrel, gázolajeladás ígéretével még több magánszemélyt is megkárosítottak, feltehető az is, hogy több esetben a pénzátadás, így a károkozás is megtörtént.

A további sértettek felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Amennyiben 2008-2009. évben a fenti módszerrel bárkit megtévesztettek, úgy az hívja a 06-76/484-684 (36-21, 30-77) telefonszámon a Kecskeméti Rendőrkapitányság, Bűnügyi Osztály, Gazdaságvédelmi Alosztályát, vagy a 107-es telefonszámot.