Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 4 C°

3.6 km/hD/DNY-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Belföld

Nem tiltakozik a Hagyó-ügy fideszes vádlottja

| Feltöltve: | Forrás: stop.hu
Az Alkotmánybírósághoz fordultak a védelem képviselői a Hagyó-ügy Kecskemétre helyezése miatt. Egyedül a "fideszes szál" ügyvédje nem írta alá a beadványt.

A Népszava információi szerint több ügyvéd aláírásával ellátott beadvány készült az Alkotmánybíróság részére. A - többek között - Kádár András, Bánáti János és Bárándy Péter által aláírt dokumentumban az ügyvédek az ellen emelnek kifogást, hogy az ügy tárgyalását Kecskemétre helyezték.

Mint az köztudott, a Velencei Bizottság nemrég annak a törvénynek a megváltoztatására szólította fel a kormányt, amely lehetővé teszi egyetlen személy - jelenleg Szájer József felesége - számára, hogy döntsön arról, hogy egy-egy ügyben melyik bíróság tárgyalhat.

A Fidesz EP-képviselőjének felesége, Handó Tünde jogorvoslat lehetősége nélkül adta a kecskeméti bíróság kezébe az ügy tárgyalását. A napilap szerint ezt nem csupán az ügyben közreműködő védők, hanem a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Transparency International is aggályosnak találja. A civilek - a Velencei Bizottsághoz hasonlóan - attól tartanak, hogy sérülhet a "tisztességes eljáráshoz való jog". 

Az ügy pikantériája, hogy Szabó Iván, aki a Hagyó-ügy fideszes szálaként ismert Balogh Zsoltot védi, nem írta alá a beadványt. Pedig Balogh ugyancsak központi figurája az ügynek: az Index korábban felderítette, hogy vallomásában is elismerte bűnösségét. Ennek ellenére Pécs fideszes önkormányzata alkalmazza, sőt jogi képviselője is az önkormányzat ügyvédje.