Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 26 C°
max 28 C°, min 14 C°

12.96 km/hÉszaki szél, gyengén felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » "Hírek a természetből" bejegyzések listázása
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Következő oldal » [Utolsó oldal]

Tűz, természetvédelmi területen

Feltöltés időpontja: | Karáth Imre

240
A márciusban megszokottnál szárazabb és melegebb időjárás következtében az elmúlt napokban több szabadtéri tűzeset is volt Bács-Kiskun megyében, feltehetően gaz és hulladékégetés következtében. Sajnos a tűzesetek közül néhány védett területeket is érintett, ahol pótolhatatlan természeti értékek pusztulhattak el.

Újraéledhet a bugaci ősborókás

Feltöltés időpontja: | Karáth Imre

Ma délelőtt a Kecskeméti Planetáriumban a Bács-kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja tartott sajtótájékoztatót. Itt jelentették be, hogy közfoglalkoztatottak segítségével megkezdik a nyár elején leégett bugaci ősborókás helyreállítását.

Nemzetközi filmszemlén vesznek részt a Kecskeméti Televízió által készített természetfilmek

Feltöltés időpontja: | Lantos Csaba

A fesztivál augusztus 3-án indul a vajdasági Magyarkanizsán. A régióban ez az egyetlen ilyen jellegű fesztivál, Magyarországon nem rendeznek hasonlót.

Adomány a bugaci önkéntes tűzoltóknak

Feltöltés időpontja: |

Május elején kezdett adománygyűjtést a bugaci tűzkárok kapcsán az MSZP Kecskeméti Szervezete, majd az akcióhoz kapcsolódott az országgyűlési frakció is. A több mint 1000 hektáron égő erdőt emberfeletti munkával sikerült csak megfékezni, melyben nagy részt vállaltak a helyi, önkéntes tűzoltók is.
button_read_more

Újabb tűz ,most a Bócsai ősborókásban

Feltöltés időpontja: | Karáth Imre

Feltehetően a hőség az eldobott üvegek és a villámcsapások is közrejátszhattak abban, hogy az elmúlt hét végén több erdőtűz is volt Bács-kiskun megyében. Szerencse a szerencsétlenségekben, hogy szinte mindegyiket sikerült időben lokalizálni.

Bejelentkezés alapján az arborétumba

Feltöltés időpontja: |

Bejelentkezés alapján az arborétumba
A túlterheltség, illetve a természet megóvása érdekében a Kecskeméti Arborétumban június 15-ig hétköznapokon 8-tól 12-óráig kizárólag előre bejelentkezett óvodai- és iskolai csoportokat fogadnak.
button_read_more

A gyurgyalag nyerte az „Év madara 2013” szavazást

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

Lezárult ugyanis a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület internetes szavazása a 2013-as év madaráról. A legtöbb szavazat a gyurgyalagra érkezett, így jövőre ennek a madárnak a védelmével foglakozik kiemelten az egyesület.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Feltöltés időpontja: | Karáth Imre

Újabb állomásához érkezett, a nemzeti parkokat népszerűsítő sorozat, amelynek mai eseményeként Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és munkatársai a Kiskunsági Nemzeti Park bugaci területét keresték fel.

Fülemülék éjszakája a Kecskeméti Arborétumban

Feltöltés időpontja: | Karáth Imre

Különleges alkalomra gyűltek össze a Kecskeméti Arborétumban az elmúlt hét végén a madárdal kedvelők. A kora este már felcsendülő különleges trillázó madárének vonzotta ide, a sokszor már nehezen viselhető monoton városi zajok helyett a természet hangjaira fogékony érdeklődőket.

Támogatás a Natura 2000 besorolásba tartozóknak

Feltöltés időpontja: |

Már csak egy hetük van a Natura 2000 területként lehatárolt erdőrészen gazdálkodóknak ahhoz, hogy vissza nem térítendő támogatást kapjanak a természetvédelmi tevékenységük során felmerülő többletköltségeik és kieső jövedelmük ellentételezéseként. A támogatás az egységes kérelemben május 15-ig igényelhető.
button_read_more
[Első oldal]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Következő oldal » [Utolsó oldal]