Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 8 C°
max 7 C°, min 1 C°

14.76 km/hDéli szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Sárkányölő Sebestyén az autóbuszon

| Feltöltve: | Varga Mónika
Az új kecskeméti autóbuszok arculatának végső tervei a közeljövőben készülnek el. Megbízást erre a Kecskemétfilm Kft. és a Katedra Középiskola kapott az önkormányzattól. Az elmúlt hónapok ötletpályázata során ugyanis kitűnt, hogy a mesefigurák és a jellegzetes épületek a legkedveltebb motívumok.

Egyszer volt, hol nem volt….. A magyar népmesék legújabb történetét meséli éppen Boros Anikó grafikus. A Kecskemétfilm Kft. által készített kópiák figurái és motívumai köszönnek majd vissza az új autóbuszokon.

„Sárkányölő Sebestyén lesz az első mese. Ehhez a figurákat újra kell majd rajzolni, hogy ebben a léptékben is jól működjenek és a maga szépségében megismerhető legyen az a motívum- és formavilág, amiből építkeznek a magyar népmesék” – mutatott rá Boros Anikó grafikus.

Az alkotók elvetik az eddig bevált módszert, hogy mint egy kamion, úgy nézzenek ki a buszok, teljesen beborítva grafikával. Ők a gépjármű alsó részére álmodják a végső arculati terveket. Az önkormányzat megbízásából a Katedra Középiskola is díszítheti majd a hibridbuszokat.

„Ezek a munkák, amiket eddig csináltunk, ezek kompozíciós vagy színvázlatok voltak. Most összehozunk a diákokkal egy olyan csapatot, akik a végleges verziót profi minőségben meg tudják majd csinálni” – nyilatkozta Lovas Ádám, a Katedra Középiskola művésztanára.

A katedrás diákok Lovas Ádám és Zsolczai Balázs művésztanárokkal a város sziluettjét szeretnék ábrázolni, a jellegzetes épületek bemutatása által. A két terv elkészítésének tervezett költsége mintegy 500.000 forint, amelynek finanszírozását a Kecskeméti Városfejlesztő Kft. vállalta.