Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Get Adobe Flash player
Hirdetés

Get Adobe Flash player

Samu naplója
Hirdetés
Hirdetés
RSS csatorna E-mail küldése Kezdőlap beállítása
Kezdőlap Naptár ikon Naptár ikon
Kecskemét: 3 C°
max 6 C°, min 3 C°

23 km/hÉ/ÉK-i szél, gyengén felhős
Aktuális Híradó MTVA műsorkészítő

Kezdőlap » "Kecskemét" bejegyzések listázása
h i r d e t é s
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

Anyakönyvi hírek

Feltöltés időpontja: |

Anyakönyvi hírek
A nyolcadik héten születettek, házasságot kötők és elhunytak névsora.
button_read_more

Március 15-étől nem vásárnap a vasárnap

Feltöltés időpontja: | Sipiczki Sándor

Március nyolcadika az utolsó vasárnap a kereskedelmi egységek nyitva tartását szabályozó új törvény életbe lépése előtt. Március tizenötödike után ugyanis a kétszáz négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek egyáltalán nem nyithatnak ki vasárnap, az annál kisebbek pedig csak abban az esetben, ha a tulajdonos vagy családtagja dolgozik a boltban. Híradónk annak járt utána, hogy az érintett, élelmiszert is forgalmazó bevásárló-láncok hogyan próbálják kompenzálni a kiesést kecskeméti üzleteikben.
button_read_more

Olcsóbb lesz, de nem lesz kedvezmény a temetői behajtásra

Feltöltés időpontja: | Lantos Csaba

Olcsóbb lesz a behajtás, de megszűnik az ingyenes fél óra a Kecskeméti Köztemetőben. Mindezt a temetőbe járók kérték az önkormányzattól mert sokan panaszkodtak arra, hogy az ingyenes fél óra nem elég az összes sír meglátogatására. A változás március 11-étől lép életbe.
button_read_more

Világélvonalba tartozó fejlesztés a GAMF-on

Feltöltés időpontja: | Mózes Bálint

A világ élvonalába tartozó fejlesztések zajlanak a Kecskeméti Főiskola GAMF karán – ezt a járműtechnológiai tanszék vezetője jelentette ki utalva arra a 12 fős autóépítő csapatra, amely most napelemes járművel készül meghódítani Ausztráliát. Dr. Lukács Pál szerint, ha a munkájuk eredménnyel jár, abból az ország is profitálhat, hiszen idecsalogatja a befektetőket.

A szociális támogatások egy része új helyen igényelhető

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

A szociális rendszer megújításának része, hogy az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elváltak egymástól. A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere ugyanis március 1-jétől jelentős mértékben átalakult. Az aktív korúak ellátására vonatkozó támogatások, vagyis a rendszeres szociális segély helyébe lépő egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, valamint a foglalkozást helyettesítő támogatás a jövőben a járásoknál intézhető.
button_read_more

Hetven éve született Polyák Ferenc fafaragó

Feltöltés időpontja: | Sipiczki Sándor

Hetven éve, 1945. március 4-én született Polyák Ferenc fafaragó, a Népművészet Mestere. A 2013 augusztusában elhunyt alkotóra beszédekkel, kiállítással és a munkásságáról készült portréfilm vetítésével emlékeztek szerdán délután a Népi Iparművészeti Gyűjteményben.
button_read_more

Aggódik az MSZP a szociális háló miatt

Feltöltés időpontja: | Lantos Csaba

Soha még nem volt ilyen távol egymástól a társadalom alsó és felső 10%-kának anyagi helyzete- ezt mondta, Tóbiás József az MSZP elnöke kedden este Kecskeméten. A sajtótájékoztatón kifejtette, a dolgozói szegénység fogalma az utóbbi évek eredménye. Ez azt jelenti, hogy hiába van valakinek munkája, mégsem tud megélni a fizetéséből.
button_read_more

Családi adókedvezményben nincs változás

Feltöltés időpontja: | Gunity Gábor

Nincs változás a családi adókedvezmény érvényesítésében – adott ki közleményt a Nemzeti Adó és Vámhivatal. Továbbra is az a magánszemély jogosult a kedvezményre, aki a családok támogatásáról szóló törvény szerint családi pótlékra jogosult, valamint a várandós nő és a vele közös háztartásban élő házastársa.
button_read_more

A Kecskeméti Arborétum is nemzeti érték

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

Nemzeti Értéktárunk részei a Kecskeméti Arborétum és a "Balotaszállás-kelebiai dámpopuláció" – adta hírül a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt., amely tehát két bejegyzéssel is büszkélkedhet. A Bács-Kiskun Megyei Értéktár Bizottság február 5-i ülésén vette fel a Balotaszállási-kelebiai dámpopulációt a Bács megyei értéktár agrár- és élelmiszergazdaság szakterület kategóriájában. Az indoklás szerint a helyi dámállomány egy olyan, egyensúlyban lévő populációt alkot, amelyben a fokozott genetikai érték generációkon át képes fennmaradni, így a populáció mindenféleképpen védelemre érdemes.
button_read_more
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]