Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 4 C°

3.6 km/hD/DNY-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Közélet

A PN külsős munkatársa a Tiszaalpári Hírmondó felelős szerkesztője

| Feltöltve: | Forrás: felegyhazitv.hu
A tiszaalpári képviselő-testület hétfői, rendkívüli ülésén döntött a Tiszaalpári Hírmondó felelős szerkesztői álláshelyére kiírt pályázat ügyében.

 

Első körben a február 23-ai testületi ülésen tárgyaltak a kérdésről, akkor azonban a két legtöbb szavazatot kapott pályázó között holtverseny alakult ki. A február 27-ei tanácskozáson kisebb vita előzte meg a szavazást.

Dr. Vancsura Zoltán képviselő megkérdőjelezte az egyik pályázó, Szentirmay Tamás alkalmasságát, utalva egy évekkel ezelőtti perre, amely egy, a háziorvosi ügyeletről szóló újságcikkel volt kapcsolatos, és amelyben mindketten érintettek voltak. Szentirmay ugyanis korábban már szerkesztette a Tiszaalpári Hírmondót, a kifogásolt cikk ebben a lapban jelent meg. A képviselő szerint az újságíró több esetben is elfogult volt a település korábbi vezetése irányában. Ezt az állítást Szentirmay Tamás az ülésen visszautasította.

A másik pályázó, Víglási Krisztina mellett azt hozta fel érvként dr. Vancsura István polgármester, hogy helyi születésű, ezért segíteniük kellene, hogy Tiszaalpáron találhasson munkát.

A kérdés eldöntéséhez Vancsura Zoltán név szerinti szavazást kért, amelynek eredményeként Szentirmay Tamás 5 igen és 4 nem, míg Víglási Krisztina 4 igen és 1 nem szavazatot kapott. Utóbbi pályázó esetében egy képviselő nem vett részt a szavazásban, hárman pedig tartózkodtak. A döntés alapján 2012. március 1-jétől 2013. február 28-ig Szentirmay Tamás látja el a Tiszaalpári Hírmondó felelős szerkesztői teendőit.