Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 4 C°

3.6 km/hD/DNY-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kultúra

Diák kecskegidák

| Feltöltve:
A Kecskeméti Ifjúsági Otthon és partnerei idén is megrendezik a kecskeméti középiskolások versenyt, a KECSKEGIDÁT. A vetélkedő és diákpárbaj ezúttal extrém módon 22+2 óráig készteti ébrenlétre a résztvevőket. A győztes csapatnak nem csak az éberséggel, hanem mintegy 100 feladattal kell megbirkóznia.

 

Időpont: 2012. június 8.péntek 12.00-június 9. szombat 12.00
Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Tornacsarnoka (6000 Kecskemét, Tóth László sétány 2.)

A versenyre jelentkezett és döntőbe jutott csapatok (25 fő/csapat):
• Bányai Júlia Gimnázium
• Katona József Gimnázium
• Kecskeméti Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium Németh László Gimnáziuma
• Kecskeméti Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskolája 
• Kecskeméti Műszaki Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskolája
• Lestár Péter Egységes Középiskola, Szakiskola

Versenyünk küldetése, hogy ráirányítsa a figyelmet a 2012. évi Londoni Nyári Olimpiai Játékokra, valamint az Aktív Időskor és a Nemzedékek Közötti Szolidaritás Európai Évére.

Ugyanakkor szeretnénk, hogy a jelentkező csapatok minél több témában mérjék össze tudásukat; így valóban megtalálhatjuk a legéletrevalóbb „Kecskegidákat" Kecskeméten!

A vetélkedő előfeladataiban online kérdéssorokat és kreatív feladatokat kellett a csapatoknak megoldania. Ezek pontosan megtalálhatók a következő oldalon: http://www.kio.hu/index.php?id=237

Elérkezett a Döntő 24 órája, amikor 145 középiskolás diák méri össze tudását/”életrevalóságát” a legkülönfélébb - főként problémamegoldó és a helyzetfelismerő képességre építő – területeken; ügyességi, kreatív, nyelvi, zenei, stb… feladatokon keresztül.

A csapatokat A és B csoportba sorolva párhuzamosan versenyeznek, így a végső ütközetben a két legjobb csoport párbajozik egymással.