Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 1 C°
max 4 C°, min -1 C°

12.96 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kultúra

Kecskeméten az arborétumban mutatják be az Újvilág passiót

| Feltöltve:
Hagyományteremtő szándékkal mutatják be június 8-án és 9-én Kecskeméten, az arborétum területén az Újvilág passiót; az előadás fővédnöke Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

Az előadás alkotóinak gerincét a Kecskeméti Katona József Színház művészei képezik. A darab készítői nemcsak a megközelítés újszerűségével, hanem a látvány-zene-koreográfia egységével is mai magyar produkció megvalósítására törekszenek - mondta el Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, aki Kocsis L. Mihállyal közösen írta a passió szövegkönyvét.

    A koreográfiát Lukács László a Kecskemét Táncegyüttes vezetője, koreográfusa készíti, és az előadásban a táncegyüttes táncosai mellett, kecskeméti lakosok is statisztaszerepet vállaltak. Az előadás zenei anyagát Kövi Szabolcs zeneszerző alkotta. 

    Cseke Péter a darabot beharangozó csütörtöki tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a helyszín a Kecskeméti Arborétum lesz, amelynek vonzerejét növeli, hogy területén áll az 1718-ban épült műemlék Mária-kápolna oromzatos homlokzattal, azon fa huszártoronnyal, félköríves záródású kapukerettel. A búcsújáró hely jelentős egyházi hagyományokkal rendelkezik, a kápolna szomszédságában csodálatos természeti környezetben van a játéktér, ami a tervek szerint minden évben helyszíne lesz a passiónak - fűzte hozzá a direktor.

    Cseke Péter a szövegkönyvről elmondta: elsősorban az Evangéliumra támaszkodik, ugyanakkor kevésbé ismert irodalmi alapanyagokat is felhasználtak, hogy a mindenki által közismert történetet új köntösbe bújtathassák. A passiót mintegy száz perc zene festi alá.