Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Get Adobe Flash player
Hirdetés

Get Adobe Flash player

Samu naplója
Hirdetés
Hirdetés
RSS csatorna E-mail küldése Kezdőlap beállítása
Kezdőlap Naptár ikon Naptár ikon
Kecskemét: 8 C°
max 12 C°, min 8 C°

29 km/hÉ/ÉNY-i szél, szitálás, gyenge eső
Aktuális Híradó MTVA műsorkészítő

Kezdőlap » Kultúra
h i r d e t é s

Kecskeméten az arborétumban mutatják be az Újvilág passiót

| Feltöltés időpontja:
Hagyományteremtő szándékkal mutatják be június 8-án és 9-én Kecskeméten, az arborétum területén az Újvilág passiót; az előadás fővédnöke Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek.

Az előadás alkotóinak gerincét a Kecskeméti Katona József Színház művészei képezik. A darab készítői nemcsak a megközelítés újszerűségével, hanem a látvány-zene-koreográfia egységével is mai magyar produkció megvalósítására törekszenek - mondta el Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója, aki Kocsis L. Mihállyal közösen írta a passió szövegkönyvét.

    A koreográfiát Lukács László a Kecskemét Táncegyüttes vezetője, koreográfusa készíti, és az előadásban a táncegyüttes táncosai mellett, kecskeméti lakosok is statisztaszerepet vállaltak. Az előadás zenei anyagát Kövi Szabolcs zeneszerző alkotta. 

    Cseke Péter a darabot beharangozó csütörtöki tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a helyszín a Kecskeméti Arborétum lesz, amelynek vonzerejét növeli, hogy területén áll az 1718-ban épült műemlék Mária-kápolna oromzatos homlokzattal, azon fa huszártoronnyal, félköríves záródású kapukerettel. A búcsújáró hely jelentős egyházi hagyományokkal rendelkezik, a kápolna szomszédságában csodálatos természeti környezetben van a játéktér, ami a tervek szerint minden évben helyszíne lesz a passiónak - fűzte hozzá a direktor.

    Cseke Péter a szövegkönyvről elmondta: elsősorban az Evangéliumra támaszkodik, ugyanakkor kevésbé ismert irodalmi alapanyagokat is felhasználtak, hogy a mindenki által közismert történetet új köntösbe bújtathassák. A passiót mintegy száz perc zene festi alá.