Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 4 C°

3.6 km/hD/DNY-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kultúra

Mecénás díj az autókereskedőnek

| Feltöltve: | Mózes Bálint
A Bohém Ragtime Jazz Band vezetője, Dr. Ittzés Tamás díjat alapított „A kecskeméti kultúra mecénása” néven. A díjat olyan cégvezető kaphatja, aki sokat és kitartóan áldozott a kecskeméti kulturális rendezvények, intézmények támogatására, mintegy cégfilozófiájában is vallva a kulturális mecenatúra fontosságát.

 

 

Az elegáns, homokfúvott üvegből készült díj mellé a díj alapítója minden évben 100 ezer forintot is felajánl a díjazott cége részére, azzal a kimondott kéréssel, hogy az összeget (akár azt meg is toldva) forgassa vissza a kecskeméti kultúrába. Kikötés, hogy a díjat alapító zenekarát és az általa rendezett fesztivált, illetve a Kecskeméti Jazz Alapítványt a díjazott nem támogathatja a díjból.
A díjat első ízben 2012. március 24-én, a XXI. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál szombat esti koncertje keretében adta át az alapító az első díjazottnak, Tormási Attilának és a Tormási Kft.-nek. A cég az elmúlt húsz évben a Bohém Fesztiválok mellett a színház munkáját is támogatta és segített egyedi kulturális rendezvényeket is, valamint önálló művészeknek nyújtott támogatást.
Az átadáskor Ittzés Tamás elmondta, hogy a díjat évente kapja majd meg egy cég és vezetője, s várják azon kecskeméti kulturális együttesek, kulturális területen tevékenykedő civil szervezetek és magánszemélyek csatlakozását a kezdeményezéshez, akik fontosnak tartják a mecénások elismerését egy olyan díjjal, aminek odaítélésében egy, a teljes kecskeméti kulturális spektrumot lefedő kuratórium dönt.
A díjat Tordai Róbert tervezte, s a kivitelező Nagy Dezső Sándor üvegszobrász idén egy saját szobrát is felajánlotta, kifejezve az első díjazott, Tormási Attila iránti megbecsülését. A díjat alapító Ittzés Tamás szándékai szerint a díj átadására a jövőben nem a Bohém Fesztiválon, hanem más kiemelt kulturális rendezvény keretében kerül majd sor, vélhetően a Tavaszi Fesztivál ideje alatt.