Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 6 C°
max 12 C°, min 4 C°

20.52 km/hDK-i szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kultúra

Netező és mobilozó indiánok a színházban

| Feltöltve:
Hogyan tartották a kapcsolatot egymással az indiánok? Erre a kérdésre ad választ az a kiállítás, mely pénteken délután nyílt meg - és május 5.-ig tekinthető meg a Katona József Színház nézőtéri galériájában.

 

 

     

Nem csak füst- és tűzjelekkel, de galambpostával, és mobiltelefonnal is kommunikálnak az indiánok. Sőt a tábor chat-sátorában interneteznek, a prérit átszelve pedig lóháton mobiloznak a vadnyugat hősei. Legalábbis így képzelik el azok a gyerekek, akik beneveztek a Katona József Színház és az Invitel közös rajzpályázatára. A felhívásra közel ötszáz színvonalas és kreatív munka érkezett be, melyek legjobbjaiból láthat válogatást a közönség a teátrum nézőtéri galériájában.

       

A színház és az Invitel kapcsolata 2011 őszén indult, amikor a teátrum és a távközlési szolgáltató hosszú távú támogatási megállapodást kötött. Ez az együttműködés tette lehetővé, hogy a teátrum bemutathatta Winnetou című darabját. A premierhez kapcsolódva hirdették meg azt a közös rajzpályázatot, melynek témája az volt, hogy vajon hogyan tartották a kapcsolatot egymással az indiánok.

       

A gyerekek alkotásaiból nyílt kiállítás megnyitóján Cseke Péter, a teátrum igazgatója megköszönte az Invitel segítségét, a kultúra támogatását. – Csodálatos munkák érkeztek be a pályázatra. Magam sem gondoltam, hogy ennyire inspiráló lesz az előadás – tette hozzá a direktor.

       

Rozsnyai László, az Invitel régióvezetője kiemelte, úgy véli, nagyon jól sikerült a színházzal kötött együttműködésük. - Már tárgyalunk a folytatásról, hiszen reményeink szerint ez egy hosszú távú kapcsolat lesz – hangsúlyozta a régióvezető.

       

Képek és szöveg: Gál Orsolya