Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 5 C°

7.56 km/hDéli szél, gyengén felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kultúra

Operett-musical gála Kecskeméten a 2012/2013-as évadban!

| Feltöltve:
Szeptember 21-én, a magyar dráma napján az Újvilág passió bemutatójával indul az új színházi évad Kecskeméten.

Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója szerdán az MTI-nek elmondta, hogy az Újvilág passiót a nagyszínházi premier előtt, hagyományteremtő szándékkal bemutatják június 8-án és 9-én a város melletti arborétum területén. Az igazgató Kocsis L. Mihállyal közösen írta a passió szövegkönyvét. Cseke Péter kiemelte: nagy figyelmet fordítanak arra, hogy egyre magasabb minőséget képviseljenek úgy, hogy emellett közkedvelt is legyen a műsorterv.

A direktor tájékoztatása szerint a nagyszínházban az eddigiekhez hasonlóan öt bemutatót tartanak. Az Újvilág passió után egy olyan zenés játék lesz a második darab, amelyet csaknem huszonöt évvel ezelőtt mutattak be a Madách Színházban. A Doctor Herz című musical zenéjét Tolcsvay László és Müller Péter, szövegét pedig Bródy János írta. A címszerepben Szemenyei Jánost láthatják a nézők, mellette Simon Boglárka, Egyházi Géza és Ganxsta Zolee is játszik majd a darabban.

A következő évadban ismét lesz szilveszteri premier: egy régi fővárosi sikerdarabot, Ray Cooney Páratlan páros című művét mutatják be, melyben Szerednyey Béla és Cseke Péter is játszik. Azután a már házi rendezőnek számító Bagó Bertalan állítja színpadra Shakespeare művét, A vihart. Az évad végén pedig egy elsősorban felnőtteknek szóló bohózatot játsszanak majd, Heltai Jenő Naftalin című vígjátékát. Lesz még egy nagyszínházi produkció, egy operett-musical gála.

A Kelemen László Kamaraszínházban, valamint a Ruszt József Stúdió Színházban egyaránt három-három bemutatót tervez Cseke Péter. Elsőként a Ruszt József Stúdió Színházban lesz látható Kaffka Margit Hangyaboly című apácatörténete, melyet a kecskeméti társulat mutat be először színpadon. Majd a Kelemen László Kamaraszínházban egy királydráma következik: Brecht II. Edward című művét Zsótér Sándor rendezi.

Még a nyári időszakban lesz a premierje a Gyulai Várszínházzal közös produkciónknak, a Chioggiai csetepaténak, ezt a darabot decembertől a kamaraszínházban láthatják a kecskeméti nézők.

Cseke Péter nem titkolt vágya, hogy miután a Mercedes üzemében beindult a gyártás, bemutassák a Meseautó című zenés játékot, amelyet Benedek Miklós állít színpadra, aki első alkalommal rendez Kecskeméten. Igazi különlegesség lesz Verebes István rendezése is a stúdiószínházban. A Két néni, ha elindul című groteszk játékot sok humor és lírai történet jellemezi. Végül egy kortárs szerző darabja következik: Réczei Tamás, a színház művészeti vezetője írja és rendezi a Vasárnapi gyerekek című családregényt. Forrás: MTI