Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 13 C°
max 14 C°, min 2 C°

7.56 km/hDK-i szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » "Kultúra" bejegyzések listázása
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

Wass Albert-felolvasónap az Agórában

Feltöltés időpontja: |

Nemzetközi összefogáshoz csatlakozva szervezi évek óta a Wass Albert-felolvasást Kecskeméten a Hírös Rovókör. Szombaton a világ magyarlakta területeinek közel 60 településén emlékeztek az íróra műveinek felidézésével. Kecskeméten a Hírös Agórában gyűltek össze rajongói, tisztelői egy egész napos olvasótalálkozóra.

Elkezdődött az új tanév

Feltöltés időpontja: |

Folytatódik a Kecskeméti Harmadik Kor Egyeteme – már negyedik éve működik a város támogatásával a nyugdíjasok számára indított program.

Melyik a tíz legszebb magyar szó?

Feltöltés időpontja: |

Két szerb és két magyar állampolgár, valamint 38 ifjú ara áll a bíróság előtt Kiskunhalason. Az illegális házasságközvetítők pénz ellenében azt vállalták, hogy megbízóiknak, vagyis szerb férfiaknak, magyar feleségeket szereznek. A frigy révén a férjek uniós letelepedési engedélyt kaptak Németországban vagy Ausztriában.

Dupla bemutató a Cirókában

Feltöltés időpontja: | Csányi Edina

Február 4-én, szombaton két új előadást is bemutat a Ciróka társulata. A Kistigris és Kismackó című darab, amelyet Kovács Petra Eszter vitt bábszínpadra, egy barátság történetét mutatja be sok-sok játékon, kalandon keresztül. A Minden egér szereti a sajtot című előadás pedig az illúziószínházat hozza el a Cirókába Markó Róbert rendezőnek köszönhetően.

Interaktív kiállítás a Gulagról

Feltöltés időpontja: |

HÉTSZÁZEZER címmel interaktív élménykiállítást szervez a Gulag áldozatainak emlékére a Kecskeméti Színjátszó Műhely február 4-én, szombaton. Egy sátrat építenek fel a város főterén, amelyben a kiállítás nézői is szereplőkké válnak. Így szinte saját bőrünkön keresztül tapasztalhatjuk meg a deportálás, a kényszermunka szörnyű élményeit.

Mindenki nyert a bábtalálkozón

Feltöltés időpontja: | Csányi Edina

Péntek reggel az Árpádvárosi Óvodában a város tíz óvodájának hatvan nagycsoportos kisgyermeke adta elő a Bóbita Bábtalálkozó egyhónapos felkészülést igénylő, kedves bábelőadásait.

Akadálymentes színházi előadás

Feltöltés időpontja: |

Nem mindennapi előadást láthattak a vendégek hétfőn este a Hírös Agóra Kulturális Központban. A budapesti Hadart színház Apácák című vendégjátékában ugyanis egy jelnyelvi tolmács is részt vett, sőt teljesen beépült a darabba, az egyik szerepet ő alakította.

Tehetséges testvérek Kerekegyházán

Feltöltés időpontja: | Hegyes Attila

Tudatosan készítik fel versenyekre gyermekeiket a Bogár-Szabó szülők. A kerekegyházi házaspár fontosnak tartja, hogy a lehető legtöbb lehetőséggel éljenek a fiatalok, és ahol sikereket érnek el, arra a területre komolyabban koncentráljanak. Ennek első eredményei már láthatóak is három gyermeküknél.

Csehov-bemutató a Ruszt József Stúdiószínházban

Feltöltés időpontja: | Kriskó János

Január 7-én este lesz a bemutatója Anton Pavlovics Csehov: Apátlanul című tragikomédiájának a Ruszt József Stúdiószínházban. Az előadást Szász János rendezte.

Kulisszatitkok a mini tárlaton

Feltöltés időpontja: | Gál Orsolya

Ebben az évben is folytatódik a Hírös Agóra Hónap alkotója kiállítás sorozata. Januárban Szoboszlay Eszter animációs rendező mini tárlatát láthatja a közönség.
button_read_more
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]