Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 12 C°
max 14 C°, min 12 C°

3.6 km/hÉszaki szél, szitálás, gyenge eső
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » "Kultúra" bejegyzések listázása
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

Egy pincében porosodott a Cifrapalota kiállításának anyaga

Feltöltés időpontja: | Mózes Bálint

Egy pince mélyéről kerültek elő, és csak a restaurátorok szakszerű munkájának köszönhetően maradtak fenn azok a Görgényi István festőművész által készített festmények, amelyekből pénteken délután nyílt kiállítás a Cifrapalotában. A most kiállított alkotások az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit örökítették meg.
button_read_more

Rendhagyó tárlatvezetés a Múzeumok Őszi Fesztiválján

Feltöltés időpontja: | Csányi Edina

Rendhagyó tárlatvezetésen ismerkedhettek meg az érdeklődők a népi szőttesek és a modern, művészi szőnyegek világával a Bozsó Gyűjteményben, ahol Sorsfonók címmel családi délutánt tartottak a hétvégén.
button_read_more

120 éves Kecskemét ékszerdoboza

Feltöltés időpontja: | Balanyi Rózsa

120 évvel ezelőtt gördült fel először a függöny a Katona József Színház színpadán. A teátrum egész napos rendezvénysorozattal tisztelgett, és emlékezett vissza a múlt emlékeire. Színháztörténeti vetélkedőt tartottak, anekdotáztak, majd este a koszorúzást követően mécsest gyújtottak az épület előtt.

Forrás – hiánypótló kiadvány Kecskemét fejlődési tendenciáiról

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

Hiánypótló kiadványnak nevezte Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Forrás tematikus számát, mivel az a hírös város változásairól, fejlődési tendenciáiról szóló írásokat tartalmaz.
button_read_more

Harmincéves lett a Ciróka

Feltöltés időpontja: | Gál Orsolya

30 éves lett a Ciróka Bábszínház. A társulat ebből az alkalomból egy rendhagyó műsorral ünnepelt. A gálán vendégeik, a Magyarországi Bábszínházak XIII. Találkozójára érkezett bábos műhelyek egy-egy műsorszámmal ajándékozták meg a jubileumot ünneplő cirókásokat.

Bábszínházi főváros lett néhány napra Kecskemét

Feltöltés időpontja: | Gál Orsolya

Hisztimesék, Piros-kaland, A medve, akit Vasárnapnak hívtak – csupán néhány abból a 35 előadásból, amit 5 nap alatt mutatnak be Kecskeméten a Magyarországi Bábszínházak XIII. Találkozóján. A programsorozat szerdán kezdődött városukban. A Ciróka Bábszínház által életre hívott találkozóra legjobb darabjaikat hozták el a szakma elismert műhelyeinek képviselői.

A könyvtár macija és az állatkert örvös medvéinek barátsága

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

A könyvtár macija is ellátogatott szombaton a Kecskeméti Vadaskertbe. Az „Olvass, Kecskemét!” helyszíni program munkatársait kísérte el, de egy másik célja is volt. Szeretett volna tanúja lenni annak, ahogyan a vadaskert örvös medvéit örökbe fogadja a könyvár munkatársi közössége. Ez meg is történt. Így tehát egy éven át az állatkert tiszteletbeli nevelőszülő tagjai között tartják számon az intézmény tagjait. A két vezető, Ramháb Mária és Tokovics Tamás is hangsúlyozta: a tervezett együttműködésnek ez az első állomása. A jövőben több közös programban gondolkodik a könyvtár és a vadaskert vezetése.

Sikeres könyvtári napok

Feltöltés időpontja: | Hegyes Attila

Eredményesen zárultak az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat kecskeméti programjai. Az egyik fő törekvés idén a kölyök és a tini korosztály megszólítása volt, amely el is érte a célját. E mellett városunk büszkélkedhet az ország legsármosabb könyvtárosával, de itt van az ország legidősebb olvasója is.

Bohóc köszöntötte az őszt

Feltöltés időpontja: | Balanyi Rózsa

Hangszerek bevonásával, játékosan, a gyermekeket megmozgatva köszöntötte Ribizli bohóc az idei őszt a Katona József Megyei Könyvtárban. A Könyves Vasárnap részeként Tormási Attila kortárs költők és népi mondókákból összeállított igényes irodalmi csokorral várta a gyermekeket, akik körében nagy sikert aratott Ribizli bohóc játéka.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]