Hirdetés
Hirdetés

Get Adobe Flash player

Samu naplója
Hirdetés
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 14 C°
max 31 C°, min 13 C°

3 km/hNY/DNY-i szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » "Kultúra" bejegyzések listázása
h i r d e t é s
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

Legyen mindenki fesztiválja a Kodály Művészeti Fesztivál!

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

Olyan művészek lépnek fel estéről estére a Kodály Művészeti Fesztiválon, akiket akkor lehet hallani a világ koncerttermeiben, ha nagyon nagy pénzeket fizetnek a belépőkért. Kecskeméten a közönség olyan kivételes helyzetben van, hogy a Kodály fesztivál napjaiban itthon élvezhető az igényes komolyzene. Még három napig van erre lehetőség.
button_read_more

Korál-misével érkezett Kecskemétre az Új Liszt Ferenc Kamarakórus

Feltöltés időpontja: | Kriskó János

Vasárnap este Johann Sebastian Bach korál-előjátékaiból és harmonizációiból álló különleges korál-misével mutatkozott be Kecskeméten, a Kodály Művészeti Fesztivál programjában a Nemes László Norbert vezette Új Liszt Ferenc Kamarakórus az evangélikus templomban.

Római kori érmék cseréltek gazdát

Feltöltés időpontja: | Gunity Gábor

Huszonkilencedik alkalommal tartották meg a hétvégén a Numizmatikai Hírös Napot, amelyre az ország minden szegletéből, sőt, még a határokon túlról is érkeztek kiállítók, érdeklődők.
button_read_more

Jancsi és Juliska, csak kicsit másképp

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

Gyerekektől lett hangos vasárnap délelőtt a Szórakaténusz Játékmúzeum. Ki ne ismerné Jancsi és Juliska történetét, a Grimm testvérek meséjét? A rengeteg humorral átszőtt előadás nemcsak egy új oldalát mutatta meg a történetnek, hanem szinte észrevétlenül be is vezette a gyerekeket a nagyon ijesztőnek hangzó „kortárs zene” és ezen keresztül a klasszikus zene birodalmába is. A gyerekek nem pusztán az előadást nézhették, hanem interaktív módon be is kapcsolódhattak a játékba és a zenélésbe is. Aki helyesen válaszolt, az csokoládét kapott.

Az összes jegy elfogyott az Udvarszínház előadásaira

Feltöltés időpontja: | Lantos Csaba

A Katona József Színház idén négy bemutatóval várja vendégeit a Városháza udvarán.
button_read_more

Látogatottsági rekord a Kecskeméti Képtár budapesti vendégkiállításán

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

Látogatottsági rekordot állított fel a Kecskeméti Katona József Múzeum legutóbbi fővárosi vendégkiállításán. A képző- és iparművészeti kiállítás a Szent István Bazilika lovagtermében volt látogatható „Útmutató – Kortárs Keresztény Művészeti Gyűjtemény Kecskeméten” címmel. Az ifj. Gyergyádesz László művészettörténész által gyűjtött és rendezett tárlatot április 17–e és június 29-e között összesen 55 ezer 921-en tekintették meg, nem számolva a megnyitó ünnepség közönségét. Ez a kiugróan magas adat azt jelenti, hogy minden bizonnyal az „Útmutató” volt a kecskeméti múzeum eddigi leglátogatottabb vendégkiállítása.
button_read_more

Megnyílt a Kodály Fesztivál

Feltöltés időpontja: | Kriskó János

Hétfőn este a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, továbbá Pusker Ágnes és Pusker Júlia Kodály és Bartók műveket felvonultató nyitó koncertjével hivatalosan is megkezdődött a Kodály Fesztivál és a 28. Kodály Szeminárium. A szemináriumra 18 országból 150 zenepedagógus érkezett a városba.

Ezeken a fényképeken Ön is elcsodálkozik!

Feltöltés időpontja: | Kriskó János

A Kodály Művészeti Fesztivál nyitónapján nyílt kiállítása Szigeti Tamás fotóriporternek Da capo, azaz „elölről” címmel a Kodály Intézet folyosóján.
button_read_more

Így fest egy karmester

Feltöltés időpontja: | Kriskó János

Géczy Olga karmester, festőművész kiállítása nyílt meg hétfőn este a Hírös Agorában, a Kodály Művészeti Fesztivál kiegészítő programjaként. A különleges tárlat különleges képeinek legfőbb ihletője Kodály Zoltán muzsikája volt.
button_read_more

18 országból 150 résztvevő a 28. Kodály Szemináriumon

Feltöltés időpontja: | Sipiczki Sándor

Tizennyolc országból mintegy százötven résztvevője lesz a ma kezdődő, és július 31-ig tartó huszonnyolcadik Nemzetközi Kodály Szemináriumnak. Idén minden eddiginél több külföldi vendégtanár vesz részt a szakmai munkában, és újdonság a műhelyfoglalkozások tematikája is. A programot ezúttal is a mesterkurzusok, illetve a szeminárium kórusának záróhangversenyei teszik teljessé.
button_read_more
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]