Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Get Adobe Flash player
Hirdetés

Get Adobe Flash player

Samu naplója
Hirdetés
Hirdetés
RSS csatorna E-mail küldése Kezdőlap beállítása
Kezdőlap Naptár ikon Naptár ikon
Kecskemét: 3 C°
max 5 C°, min 0 C°

15 km/hÉszaki szél, gyengén felhős
Aktuális Híradó MTVA műsorkészítő

Kezdőlap » "Kultúra" bejegyzések listázása
h i r d e t é s
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

„Kelet felől jön egy vonat…”

Feltöltés időpontja: | Lantos Csaba

Túléli-e az édesapa a háborút? Mi lesz a feleségemmel, a gyerekeimmel? Mi lesz a tehénnel, a malaccal, a gazdasággal?- ezek a kérdések foglalkoztatták a magyar embereket az első világháború kitörésekor és a harcok alatt. Ez derül ki azokból a magán levelekből, a háború alatt keletkezetett népművészeti alkotásokból, melyek a „Kelet felől jön egy vonat…” című előadás alapját szolgálták. Zayzon Ágnes történész, népdalénekes és – gyűjtő neves színészek, zenészek és képzőművészek segítségével elevenítette fel a magyar történelem egyik legsötétebb időszakát vasárnap a Cifrapalotában.
button_read_more

Ünnepi est a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Feltöltés időpontja: | Gál Orsolya

A festészet, a muzsika, a vers és a tánc is fontos szerepet kapott a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett esten a Kodály Iskolában. A Himnusz megszületésének évfordulóján mesterek és tanítványaik együtt léptek színpadra.
button_read_more

Várják a fotókat a Kultúrházak éjjel-nappal pályázatra

Feltöltés időpontja: |

A Magyar Népművelők Egyesülete fotópályázatot hirdet a Kultúrházak éjjel-nappal akció keretében. Az országos program célja a művelődési házak és terek, valamint az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése. A pályázatra minden fényképet szívesen fogadnak, amelyek a hazai és határon túli magyar közművelődési intézmények, szervezetek rendezvényein készültek 2014-ben, illetve idén a pályázat zárásáig, február 25-ig.
button_read_more

Látvány és játék – kiállítás Orosz István alkotásaiból

Feltöltés időpontja: | Sipiczki Sándor

Orosz István Kossuth-díjas képzőművész munkáiból nyílt kiállítás a Magyar Kultúra Napja alkalmából csütörtökön délután a Tudomány és Technika Házában. A Tér-játékok című tárlat anyagát Orosz István tavaly nyáron az Európa Jövője Egyesület felkérésére hozta el Kecskemétre, ahol először a Csiperó Fesztivál idején, a főtéren volt látható. Ezúttal dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester nyitotta meg a kiállítást, majd Kriskó János főiskolai docens beszélgetett az alkotóval.
button_read_more

Tisztelgés Sziveri János emléke előtt

Feltöltés időpontja: | Sipiczki Sándor

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a huszonöt éve elhunyt Sziveri Jánosra emlékeztek szerdán a Kápolna Galériában. A rendezvényen felidézték az 1989 novemberében Kecskeméten megtartott irodalmi estet, amelynek résztvevői között Sziveri János mellett ott volt Géczi János, Szőcs Géza és Zalán Tibor is. A program keretében bemutatták Sziveri János Pasztorál című kötetét, melynek illusztrációit Benes József, városunkban élő festőművész, grafikus készítette.

Köszönet a kultúra elkötelezettjeinek

Feltöltés időpontja: | Sipiczki Sándor

A város vezetése és a Kortárs Művészeti Műhelyek Kft. a Magyar Kultúra Napjának előestéjén hagyományteremtő szándékkal szervezett kötetlen szakmai, baráti találkozót Kecskemét kulturális intézményeinek és szervezeteinek vezetői, munkatársai számára. A Kápolna Galériában szerdán délután megtartott összejövetelen az önkormányzat vezetői, kulturális szakemberei is képviseltették magukat.
button_read_more

A KIO lehet a dobbantó két egyetemista számára

Feltöltés időpontja: | Gunity Gábor

Bemutatkozási lehetőséget kapott két fiatal egyetemista a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban. Egyikük, Szemmelveisz Janka kecskeméti. Csoporttársával Villányi Orsolyával a Visart Művészeti Akadémián tanulnak, és az egyetemi feladataikat mutatják be a közönségnek.
button_read_more

A családok felé nyitna a Bozsó Gyűjtemény

Feltöltés időpontja: | Gunity Gábor

Újra családi délutánt tartottak a Bozsó Gyűjteményben, ami nem véletlen: idén már rendszert szeretnének ezekből az alkalmakból csinálni. A cél az, hogy a gyűjtemény valamelyik részéhez kapcsolódóan szervezzenek komplex foglalkozásokat.
button_read_more

A Kolompos Együttes az Újévköszöntő kakaódélutánon

Feltöltés időpontja: | Gyenes-Barta Gabriella

18. alkalommal várta a gyerekeket Újévköszöntő kakaódélutánjára a Kecskeméti Ifjúsági Otthon. Ezúttal a népzenét játszó és a népi hagyományokat őrző Kolompos Együttes adott koncertet. Az előadás után pedig a hagyományokhoz hűen a résztvevők egy-egy pohár kakaóval koccintottak az új évre.

Két kecskeméti színházi előadást is beválogattak a legjobbak közé

Feltöltés időpontja: | Gyenes-Barta Gabriella

Két Kecskeméten bemutatott színházi előadást is beválogatott egy rangos színházi portál 2014. 40 legfontosabb előadása közé. A 7 óra 7 .hu a Ciróka Bábszínház Hamupipőke című előadását és a Katona József Színház Hosszú út az éjszakába című darabját is a tavalyi év legjobbjai közé sorolta.
button_read_more
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]