Kecskemét - Főtér

Élő kép: Kecskemét, Kossuth tér
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Get Adobe Flash player
Hirdetés

Get Adobe Flash player

Hirdetés
Get Adobe Flash player
Samu naplója
Hirdetés
Hirdetés
RSS csatorna E-mail küldése Kezdőlap beállítása
Kezdőlap Naptár ikon Naptár ikon
Kecskemét: 4 C°
max 12 C°, min 4 C°

szélcsend, derült
Aktuális Híradó MTVA műsorkészítő

Kezdőlap » "Kultúra" bejegyzések listázása
h i r d e t é s
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

Magyar gyökereit kutatta Ashely Marshall

Feltöltés időpontja: | Sipiczki Sándor

http://nrw.kecskemetitv.hu/ftp/video2014/20141029_hh_keramiakiallitas.mov.mp4
Ashely Marshall keramikusművész alkotásaiból nyílt kiállítás kedden, a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Kerámia Stúdiójában. Aki szeretné látni az „Egyszer volt és most van" című tárlatot, annak igyekeznie kell, mert alkotások már csak holnap 13 és 16 óra között tekinthetők meg.
button_read_more

Nyílt nap a Kecskeméti Rajzfilmstúdióban

Feltöltés időpontja: | Gyenes-Barta Gabriella

http://nrw.kecskemetitv.hu/ftp/video2014/20141028_hh_animacio.mov.mp4
Az Animáció Világnapja alkalmából nyílt napot rendezett ma a Kecskeméti Rajzfilmstúdió. Az érdeklődők ma délelőtt és délután egy-egy másfél órás, filmvetítéssel egybekötött látogatáson vehettek részt. Ebben az intézményben készült többek között a Magyar Népmesék sorozat is, amelynek a páratlan népszerűségét mutatja az is, hogy másfél év alatt 204 országból 17 millióan töltötték le az internetről.

A természet a múzsám – Gondos Lea kiállítása

Feltöltés időpontja: | Varga Mónika

http://nrw.kecskemetitv.hu/ftp/video2014/20141027_hh_iskolagaleria.mov.mp4
A kecskeméti gyökerű Gondos Lea munkáiból nyílt kiállítás a Zrínyi Ilona Általános Iskolában. Édesanyja kreativitása adta az első lendületet az alkotáshoz, majd a Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola falai között teljesedett ki.
button_read_more

Életmű-kiállítása nyílt a hetvenéves Farkas Gábornak

Feltöltés időpontja: | Kriskó János

http://nrw.kecskemetitv.hu/ftp/video2014/20141027_hh_farkasgabor.mov.mp4
70. születésnapja alkalmából életmű-kiállítást rendezett a Kecskeméti Kulturális és Konferenciaközpont Farkas Gábor Ybl- és Pro Architectura-díjas építész, címzetes egyetemi tanár tiszteletére. A tárlat a neves építész karakteres épületei mellett építészeti tárgyú grafikáiból is válogatást nyújt.

Álmai és jelenései vezérlik a Művész Kávézó legutóbbi vendégét

Feltöltés időpontja: | Gunity Gábor

http://nrw.kecskemetitv.hu/ftp/video2014/20141027_hh_beszelgessunk.mov.mp4
Az erdélyi származású, de 1990 óta Magyarországon élő Demeter József volt a vendége a Művész Kávézó Beszélgessünk sorozatának. Több szálon kötődik a művészetekhez, de egy közös pontja ezeknek egy baleset, amelyet véleménye szerint Isten akaratából élt túl. Akkor nemcsak megtért, de alkotni kezdett.
button_read_more

Kecskeméti alkotók nagy sikerű szereplése Szófiában

Feltöltés időpontja: |

Kecskeméti alkotók nagy sikerű szereplése Szófiában
A nemzeti ünnep alkalmából gazdag magyar kulturális programsorozatot rendeztek Szófiában. Október 22-én avatták fel a bolgár kultúrához ezer szállal kötődő Nagy László szobrát, az avatáson beszédet mondott B. Szabó Dezső helyettes államtitkár, Szabó Zsolt, a Balassi Intézet főigazgató-helyettese és Zsille Gábor költő.
button_read_more

Kísértethistória a Stúdió Színházban

Feltöltés időpontja: | Gyenes-Barta Gabriella

http://nrw.kecskemetitv.hu/ftp/video2014/20141022_hh_szinhaz.mov.mp4
Ismeretlen okokból, a kecskeméti Kelemen László Kamaraszínház bontása nem sikerül. Amit lebontanak estére, felépül reggelre. Nos ez persze csak színpadi játék. A kamaraszínháznak otthont adó épületből valójában költözni fog az intézmény a Városi Mozi épületébe, a Katona József Színház legújabb előadásában azonban ezzel a gondolattal játszanak el, sőt a magyar színjátszás szülőatyja, maga Kelemen László is visszatér a múltból kollégáival együtt. A hivatásos magyar színjátszás alapítója 1790. október 25-én tartotta Budán az első magyar nyelvű színielőadást, ezért erre az időpontra teszik a magyar színjátszás születésnapját. E nap előtt is tiszteleg a Katona József Színház legújabb ősbemutatójával.

Állják a versenyt a könyvtárak az internettel

Feltöltés időpontja: | Gunity Gábor

http://nrw.kecskemetitv.hu/ftp/video2014/20141020_hh_KONYVTAR ZARO.mov.mp4
Több, mint ötezer programot kínált az Országos Könyvtári Napok a sok ezer érdeklődőnek. A szervezők Kecskeméten vonták le a következtetéseket és állapították meg, hogy az internet világában is szükség van a könyvtárakra. Kecskeméten most először volt könyvtári táncoktatás, de olyan jól sikerült, hogy valószínű hagyomány lesz belőle.

Emberek, Sorsok, Díjak a Könyves Vasárnapon

Feltöltés időpontja: | Gyenes-Barta Gabriella

http://nrw.kecskemetitv.hu/ftp/video2014/20141020_hh_konyvtar_emberi sors.mov.mp4
A Könyves vasárnap keretében a hét utolsó napján, délután az év során kitüntetésben részesített közismert személyiségek voltak a Katona József Könyvtár vendégei. Az Emberek, Sorsok, Díjak elnevezésű, hagyományteremtő rendezvényen a meghívottakkal Kriskó János főiskolai docens és televíziónk munkatársa beszélgetett.
button_read_more

Élőszobor kiállítás a Cifrapalotában

Feltöltés időpontja: |

Élőszobor kiállítás a Cifrapalotában
A Kecskeméti Katona József Múzeum pályázatot hirdetett középiskolásoknak. A kétfős csapatoknak a harc témájában kellett kapcsolódniuk a Cifrapalotában megtekinthető I. világháborús kiállításhoz.
button_read_more
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]