Kecskemét - Főtér

Élő kép: Kecskemét, Kossuth tér
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Get Adobe Flash player
Hirdetés

Get Adobe Flash player

Hirdetés
Get Adobe Flash player
Samu naplója
Hirdetés
Hirdetés
RSS csatorna E-mail küldése Kezdőlap beállítása
Kezdőlap Naptár ikon Naptár ikon
Kecskemét: 25 C°
max 27 C°, min 11 C°

10 km/hDK-i szél, derült
Aktuális Híradó MTVA műsorkészítő

Kezdőlap » Programajánló
h i r d e t é s

HUNGARIKUM HÉTVÉGÉK A BAJOR VENDÉGHÁZBAN! (X)

| Feltöltés időpontja:
HUNGARIKUM HÉTVÉGÉKA BAJOR ÉTTEREM ÉS VENDÉGHÁZBAN2009 MÁRCIUS 06-tól !

HAGYOMÁNYOS ÉS ELFELEDETT
MAGYAR
ÉTKEK , ITÓKÁK, VIGADALMAK
                                               
AZ ÉTTEREMBEN
 
PÉNTEK – SZOMBAT - VASÁRNAP
GÁBLI
KORLÁTLAN FOGYASZTÁS BÜFÉASZTALRÓL
HETENTE VÁLTOZÓ ÉTKEKKEL
1.800 Ft /fő
                                           
A BORPINCÉBEN
PÉNTEK ESTÉNKÉNT
VIGADÓ
ZENÉVEL,TÁNCCAL,
BOR - ÉS PÁLINKA KÓSTOLÓKKAL
                                       
 
ASZTALFOGLALÁS: 76/ 415 – 445
Info: www.fullparty.hu
 
 
 
HÉTVÉGI GÁBLI - AJÁNLATUNK:

2009 MÁRCIUS 06-07-08
 
MANGALICA FINOMSÁGOK
 
Frittmann PINCÉSZET BORAI
SOLTVADKERT
— —
Pajor Pálinkák
KECSKEMÉT
 
VIGADÓBAN:
NOSZTALGIA ZENE NŐNAPRA
dJ.vARGA kORNÉL
 
                           
 
2009 március 13-14-15
 
Pörkölt  KÜLÖNLEGESSÉGEK
 
Konyári Pincészet BORAI
Balatonlelle
— —
Szicsek PálinkÁK
TISZAFÖLDVÁR
 
VIGADÓBAN:
bakelit parti: király andorral
 

Gábli nyitva tartás :
Péntek      18:00 - 23:00
Szombat   11:00 - 23:00
Vasárnap  11:00 - 15:00
Vigadó :
Péntek      19:00 -02:00

 
teljes kínálatunk  megtekinthető:
www.fullparty.hu
Bajor étterem és vendégház, Kecskemét Szent László krt. 19
 
  GÁBLI TUDNIVALÓ:

"Tudom, hogy nehéz feladatra vállalkoztam, amikor az úgynevezett gábliról, a villásreggeliről, a férfiak ebéd előtti étkezéséről írnék, mert az asszonyok megállapítása szerint a gábli már sok bajnak volt az okozója, de minden bizonnyal a déli étvágytalanságnak, amelyből legkönnyebben támadnak a családi veszekedések.
(...)
Ha nagyon pontosan meg akarjuk állapítani, a gábli délelőtt tíz órakor kezdődik. Ekkorára érkeznek meg, talán még vehemensebben a reggeli gyomrok, a kiskávéval és pálinkával elcsitított gyomrok, a szemek szikráznak, mindenféle pörköltszagok, gulyásillatok szálldosnak a levegőben a vendéglők táján, és a fül csapolás, söröshordók pufogtatását hallja mindenfelől a városban.
(...)
Tizenegy óra! Ez a gábli pontos ideje az egész földkerekségen. Nem lehet rajta változtatni, nyugodjunk meg benne."
(Krúdy Gyula: A gábli története, 1933, in: A has ezeregyéjszakája,.
…. nem ezekről akarok beszélni, hanem egy újításról. Magyarul, illetve monarchiául úgy hívják, hogy Gábli, nemzetköziül, illetve angolul pedig úgy, hogy Brunch, ami a breakfast és a lunch öszvérszava. Vasárnaponként, ha nem tévedek: 11 és fél 3 között. Az ember befizet egy összeget, és ezért nagyúri környezetben, svédasztal kínálattal, azt és annyit eszik, amennyire hitelesítve van.
 
VIGADÓ
NYITVA:
PÉNTEK 19 - 02

Nosztalgiazene Nőnapra !
DJ. VARGA KORNÉL

2009 március 06

HÉTVÉGI GÁBLI - AJÁNLATUNK:
 

ITALLAP

VENDÉGÜNK:

FRITTMANN BORÁSZAT

Ezerjó                           Száraz fehér bor – 2007                    1.600
Reduktív technológiával készült, friss, gyümölcsös illatú és ízű bor. 12-14°C-os hőmérsékleten ajánljuk szárnyasokhoz, halételekhez, sajtokhoz.
Irsai Olivér                   Száraz fehér bor – 2007                    1.600
Világos zöldessárga, muskotályos illatú, harmonikus savakkal rendelkező bor. Ajánljuk 9-10°C-ra hűtve fűszeres ételek előtt vagy szárnyas sültekhez, gyümölcsös desszertekhez.
Kékfrankos Rosé         Száraz rosé bor – 2008                      2.200
Friss, gyümölcsös illatú bor, üdítő savakkal. Ajánljuk hideg, meleg előételekhez, könnyű ételekhez, 10-12°C-on.
Kadarka                       Száraz vörös bor – 2006                    2.400
Különösen gyümölcsös illatú és ízű fűszeres vörösbor. Ajánljuk pörköltekhez, gulyásételekhez 16-18°C-on.
Cabernet Sauvignon–Franc Száraz vörös bor –2006           4.500 
Jellegzetesen fűszeres, zamatos, mély rubin színű bor, melynek összetett illatjegyeiben felismerhető a szilva és az erdei szeder. Ajánljuk 16-18 °C-on vadételekhez és pörköltekhez.

 

PAJOR PÁLINKÁK
Kecskeméti Likőripari Zrt.

100 % tiszta pálinkák válogatott gyümölcsökből
málna, bodza, szilva, kajszibarack, birs – golden alma,
feketeribiszke, szamóca-feketeáfonya, cigánymeggy
480 Ft / 2 cl
 

KÓSTOLÓ:
2 cl pálinka és 3 x 1 dl bor
kívánsága szerint
1.200 Ft / fő

HÉTVÉGI GÁBLI - AJÁNLATUNK:
 

ÉTLAP

Mangalica finomságok:
Mangalica sonka tormakrémmel
Mangalica töltött fül lencsesalátával
Mangalica orjaleves cérnametélttel
Mangalica csülök Pékné módra
Mangalica  fokhagymás pecsenyéje

Hideg ízelítő:  
Házi füstölt parasztkolbász
Kolozsvári szalonna
Hideg kacsamáj zsírjában
Füstös ízű sajtok
Levesek:
Alföldi gulyás leves csipetkével
Hideg gyümölcsleves
Főételek:
Marha pörkölt pásztortarhonyával
Májas gombás töltött jérce almakompóttal
Rozmaringos báránycomb pirított burgonyával
Rántott dunai harcsafilé burgonya pürével
Töltött káposzta
Zsemlyés bundában sült zöldségek
Rántott jérce comb
Desszertek:
Házi somlói galuska
Tejes pite forró baracklekvárral
Almás rétes
Saláta kínálat:
Csekonics saláta
Gundel saláta
Kovászos uborka
Cseresznye paprika
Almapaprika
Káposztasaláta