Kecskemét - Főtér

Élő kép: Kecskemét, Kossuth tér
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Get Adobe Flash player
Hirdetés

Get Adobe Flash player

Hirdetés
Get Adobe Flash player
Samu naplója
Hirdetés
Hirdetés
RSS csatorna E-mail küldése Kezdőlap beállítása
Kezdőlap Naptár ikon Naptár ikon
Kecskemét: 17 C°
max 18 C°, min 15 C°

5 km/hÉszaki szél, borult
Aktuális Híradó MTVA műsorkészítő

Kezdőlap » Samu naplója
h i r d e t é s

Almás pite

| Feltöltés időpontja:
Január 30-a bekerül életem naptárának nevezetes dátumai közé, ugyanis ezen a napon próbálhattam ki először az anyatejen kívül más élelmet. Első eledelem pedig nem volt más, mint az almás pite.

Az alkalom egészen véletlenszerűen jött, anya ugyanis ma úgy ebédelt, hogy az ölében tartott engem. Éppen a hétvégéről maradt almás pitét fogyasztotta, én pedig nagy szemekkel néztem őt, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve adott egy falatkát nekem is. Persze nem a tésztájából, hanem csakis az almából, nekem pedig nagyon ízlett. Kicsit küzdenem kellett ugyan, mert az általam alkalmazott szopizó mozdulatok itt nem vezettek sikerre , de azért lenyeltem a finom tölteléket, és így egy keveset én is ehettem. Ha kíváncsiak vagytok, íme az első eledelem receptje: A tésztához kell: 50 dkg liszt, 1 kk. szódabikarbóna, 1 csipet só, 10 dkg cukor, 1 tojás, 20 dkg margarin vagy 15 dkg zsír, néhány kanál tejföl. Ezt mind összegyúrjuk és két részre osztjuk, az egyik fele legyen egy kicsi nagyobb. Ezt kinyújtjuk és a tepsi aljára tesszük úgy, hogy az oldalakra is jusson. A töltelékhez 1,5 kg alma, 3 ek. cukor, 1 tk. citromlé és egy darabka egész fahéj kell. Az almát lereszeljük és megpároljuk a többi hozzávalóval, hogy a leve elfőjön. Aztán a tepsi alján lévő lapot megszórjuk zsemlemorzsával, mehet rá a töltelék, majd a másik kinyújtott tésztalap. A tetejét megszurkáljuk hústűvel és bekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 percig sütjük. Jó étvágyat!