Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 8 C°, min 0 C°

3.6 km/hDéli szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Sport

B ligás lesz a kecskeméti kosárlabda?

| Feltöltve: | Forrás: kesport.hu
A baon.hu internetes oldalnak adott interjút Sztojan Ivkovics, a Kecskeméti KSE szakmai igazgatója. A tréner elmondta, arra, hogy a KSE-nél dolgozik legalább annyira büszke, mint a Szolnoknál vagy a montenegrói válogatottnál betöltött posztjára. Ivkovics újságírói kérdésre azonban leszögezte: nem kizárt, hogy jövőre a B csoportban fognak indulni.

 

- Nincs kizárva ez a lehetőség sem, van alapja a pletykáknak – válaszolta. – Át kell ugyanis gondolni, hogy meddig legyünk rabjai a KSE-nek, és azoknak az embereknek, akik állandóan generálják a feszültséget a csapat körül. A szurkolóink, a város és annak vezetői, a szponzoraink nem azt érdemlik, hogy folyamatosan támadják a szakosztályt. A kosárlabda a 2011/2012-es szezont a szponzoroknak köszönhetően túlélte, sőt elérte a kitűzött célt. Akikkel eddig beszéltem, nem ellenzik. Egyetértenek abban, hogy külön úton kell járnia a kosárlabdának. A következő szezonra már össze is állt a költségvetés. A nevezésnek semmi akadálya.

Ivkovics elmondta, annak, hogy új klubként az A csoportban induljanak, jogi akadálya van.

– A jövő héten már többet tudok mondani. Ha az a döntés születik, hogy a B-ligában indulunk, akkor legalább boldog lesz az ellenzék, azok, akik folyamatosan vádaskodtak, gerjesztették a feszültséget. Lesz egy önálló kosárlabda klub, amelyik egy szezont lehúz a második vonalban, reményeim szerint bajnok lesz, aztán a 2014/2015-ös évadnak már az NB I/A csoportjában játszik újra – tette hozzá.

– Lassan azzal a „bajnok lesz"-szel! Wittmann Krisztián, Marko Djeraszimovics és a többi meghatározó játékos nélkül – jött az újabb újságírói kérdés.

Ivkovics erre ezt mondta: “Miből gondolja, hogy nélkülük… A játékosok most megmutathatják, hogy mennyire lojálisak a város fele, mennyire szeretik Kecskemétet akkor is, amikor esetleg a B csoportban kell szerepelniük. Wittmann és a többiek most pihennek, de hétfőn választ várunk tőlük, hogy ha úgy adódik, vállalják-e a második vonalt.”