Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 8 C°, min 0 C°

3.6 km/hDéli szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Sport

Boronkay Péter: Ha Kecskemét nem támogat, akkor elveszít!

| Feltöltve: | Forrás: baon.hu/kesport.hu
Az áprilisban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett paratriatlonista, a kecskeméti Boronkay Péter jövőre már lehet, hogy nem hírös városi színekben áll rajthoz, amennyiben nem kap támogatást a várostól – számol be a fejleményekről a baon.hu hírportál.

 

A négy Európa-bajnoki címmel büszkélkedő Boronkay Péter ezüstérmet szerzett az áprilisi, legutóbbi kontinensviadalon. Az izraeli Eilatban rendezett megmérettetésről a következőt mondta a kecskeméti sportoló: – Tartottam a versenytől, de reális helyen végeztem. Az előttem célba érő német paratriatlonista nagyon erős volt, őt nem tudtam volna legyőzni. Kilenc évvel fiatalabb nálam, még csak huszonkét éves. Jelenleg úszóként a londoni paralimpiára készül. Győzni mentem a viadalra, de nem vagyok csalódott – jelentette ki Boronkay, akinek a fejében Izraelben még az is megfordult, hogy nem áll rajthoz.

– Fájt a hátam, a nyakam pedig nem tudtam mozgatni. Masszőr nem volt a magyar csapattal, de még szerencse, hogy a britek gyúrójával már rég óta jó kapcsolatban vagyok. Ő segített rajtam. Ez is jó példa arra, amit már sokszor mondtam: csak tésztából nem lehet bolonyai spagettit csinálni. Az én felkészülési feltételeim ugyanis nem olyan jók, mint az ellenfeleim többségének. Most például délután négy óra van, és még itt ülök a munkahelyemen.

– Szeretnék ott lenni a 2016-os olimpián Rio de Janeiróban, de ahhoz, hogy sikerüljön, egészen más feltételekre van szükségem. A 2016-os ötkarikás játékok még nagyon messze van, a 2012-es paratriatlon világbajnokság viszont néhány karnyújtásnyira. Októberben Új-Zélandon mérik össze tudásukat a nemzetek legjobbjai.

– Az államtól kapott pénz felét elvitte az Eb, még nem tudom, hogy ott tudok-e lenni a vb-n – mondta a hangjában némi keserűséggel a hírös városi triatlonista, aki a jövőben könnyen lehet, hogy nem kecskeméti színekben áll rajthoz.

– A jövő évtől profiként szeretnék versenyezni. Ebben az évben még a munka mellett edzek, de 2013-tól már csak a paratriatlonra szeretnék koncentrálni. Lehet, hogy kicsit furcsán hangzik, de amelyik városban profiként tudok versenyezni, oda megyek. Ha Kecskemét nem támogat, akkor elveszít. Sokat leraktam itt az asztalra, és nem csak sportolóként. Számtalanszor segítettem a várost a különböző rendezvényeken. Persze a világversenyeken mindig kecskeméti maradok, és mindig tagja leszek a Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének.