Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 6 C°
max 12 C°, min 4 C°

20.52 km/hDK-i szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Sport

Ivkovics: Sok a bizonytalanság, de szeretném, ha a sikersztori folytatódna

| Feltöltve:
Mint arról korábban beszámoltunk, Luka Pavicsevics a montenegrói férfi kosárlabda válogatott edzőjének hívta Sztojan Ivkovicsot. A Ivkovics már el is kezdte a munkát, de mint mondta, továbbra is küzd a Kecskemétért is – írja a bb1.hu.

 

- Mekkora most a feladat a montenegrói válogatottban?
- Megtiszteltetés számomra, hogy tapasztalt szakemberekkel, NBA és Euroligás játékosokkal lehetek egy csapatban. A legújabb programokat használva és olyan válogatottak ellen játszva, mint Izrael és Szerbia. Ezek a tétmeccsek varázslatos élmények lesznek, az biztos. Ilyen lehetőség nagy valószínűséggel csak egyszer van az életben. Mindemellett pedig gyakorolhatom a vezetőedzői feladatokat, hiszen 3 edző fog a kezem alatt dolgozni, én pedig a szövetségi kapitány közvetlen beosztottja leszek.

- Sok mindent lehet hallani a Kecskemét háza tájáról. Megy? Marad? Mi lesz a csapat sorsa?
- A KSE körül sok a bizonytalan dolog. Egyelőre várjuk a döntést, hogy a szakosztályok szétválhatnak-e, és a kosárlabda egy különálló szervezet lehet-e. A mi tartozásaink ugyanis minimálisak, június végére 0 forint lesz. A további sorsunkat a szétválásig azonban nem látom, amíg ez nem történik meg, addig nem is lesz fény az alagút végén. Az eddigi mérlegünk: 3 éve play-off részvétel és kétszeres bajnok utánpótlás csapat. Azt szeretném, ha a sikersztori folytatódna.

- És mi a helyzet Szolnokkal? Sokan készpénznek veszik, hogy ott folytatja.
- Van egy olyan elvem, miszerint, ha egy csapat nemzetközi szinten szerepel, mindenkinek, akit megkérnek, hogy segítsen, segítenie kell. A magyaroknak össze kell fogni és mindenkinek a magyar érdekéért kell tenni. Ez hasonló, mint amikor amellett harcoltam, hogy ne lehessen 5 légiós a magyar kosárlabda csapatokban. Akkor is a magyar érdekeket néztem. Az Olaj jó úton halad, de bármi egyéb már a tulajdonosok hatáskörébe tartozik.