Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 8 C°, min 0 C°

3.6 km/hDéli szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Sport

Kecskemét Történeti Főterén az Európa Kupa

| Feltöltve:
Kecskeméten rendezik meg a Gyermekotthonok Európa Kupa Döntőjét a jövő héten öt napon keresztül. A nemzetközi rendezvényen nyolc ország tíz gyermekotthona képviselteti magát – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A versenyen kilenc sportágban mérik össze tudásukat a fiatal sportolók. A találkozó első napján ünnepélyes keretek között beszédet mond Mák Kornél Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere és Nyilasi Tibor a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója. Az Európa Kupa labdarúgó programja az MLSZ Grassroots programjának része, ezért a sportigazgató nyitja meg a több mint tíz évre visszatekintő európai rendezvényt.

A nyitóünnepség keretében fellép Oláh Ibolya megasztáros énekes, azt követően Kecskemét város belvárosában " gurulj az egészségért "- görkorcsolyaverseny lesz a Rákóczi út- Vasútkert revitalizációs program kísérő eseményeként. Radics Kálmán a Hit és Sport Alapítvány elnöke kérdésre válaszolva arról tájékoztatott, hogy az alapítvány minden előkészületi munkát elvégzett és várják a nemzetközi csapatok érkezését. Az Európa hírű sportrendezvényt a Kecskemét MJV. Önk., Ágota Alapítvány, Verbau, Bácsvíz Zrt., Univer Product Zrt., Városgazdasági Kft., Richter G., Nitrogénművek Zrt., Magyar Labdarúgó Szövetség., Magyar Posta Zrt., Magyar Villamos Művek, Tesco Globál Á. támogatta.