Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 6 C°
max 12 C°, min 4 C°

20.52 km/hDK-i szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Sport

Megnyirbálták az ETO bajnoki esélyeit Kecskeméten

| Feltöltve: | Forrás: pepsifoci.hu
A Győri ETO 2-0-s vereséget szenvedett Kecskeméten az OTP Bank Liga 26. fordulójában, így a DVSC-TEVA ötpontos előny birtokában utazik a jövő héten a Rába-partjára, azaz a hajdúságiak biztosan listavezetők lesznek az aranyrangadó után is. A Széktói-stadionban lejátszott összecsapást Lencse László döntötte el duplájával, az első találat egy vitatható büntetőből született.

 

Nem estek egymásnak a csapatok a Széktói-stadionban, szűk negyedóra elteltével azonban alaposan felpörögtek az események. Az első ziccer a vendégek előtt adódott, Dudás emelése után Strestik bevetődve a kapufát találta el közvetlen közelről. A másik oldalon Tököli felelt egyből, majd egy vitatott tizenegyes meghozta a vezetést a kecskeméti csapatnak. Lencse cselezgetett három védő között, majd látványosan átesett Pilibaitis lábán, Németh Ádám sokak meglepetésére büntetőt adott, amit a sértett magabiztosan helyezett a jobb sarokba. Ez szemmel láthatóan megfogta a győrieket, a KTE pedig jó "bokszoló" módjára kihasználta az ellenfél megingását. Lencse egy védőről elé visszakerülő labdát passzolt közelről a hálóba. Pintér Attila még a szünet előtt cserélt, a játékrész hajráját pedig nagyon megnyomta a Rába-parti alakulat. Trajkovic próbálkozását nagy bravúrral ütötte ki Antal, a fiatal kapusnak emellett Ahjupera közeli lövését is hatástalanítania kellett.

Fordulás után gyorsan nullára csökkenhettek volna az ETO pontszerzési esélyei: Lencse lépett meg egy remek indítással, csak Stevanovic-csal állt szemben, de a kapus lábát találta el. A zöld-fehéreknek muszáj volt előremenniük, ez pedig azzal járt, hogy a Kecskemét kedvére kontrázhatott. Az 58. percben Kamber stukkolását ütötte ki a kapus, mezőnyben pedig egyre jelentősebbé vált a látogatók fölénye. Nem sokkal később az előrehúzódó Stanisic szépíthetett volna, a másik oldalon pedig Tököli előtt adódott kecsegtető lehetőség, de egyikük sem járt sikerrel.

Varga még eltalálta egyszer a felsőlécet, de az eredmény már nem változott, a KTE 2-0-ra legyőzte ellenfelét, és egy pontra megközelítette a negyedik helyezett Honvédot. A győriek először kaptak ki a második Pintér-korszakban, és ötpontos hátrányból kezdik a jövő heti, DVSC-TEVA elleni csúcsrangadót.

 

Kecskemét – Győri ETO 2-0 (Lencse 24. – 11-esből, 33.)