Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 13 C°, min 4 C°

3.6 km/hD/DNY-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Sport

Mohl Dávid a ligaválogatottnál magasabbra vágyik – interjú

| Feltöltve: | Forrás: hatharom.hu
Mohl Dávid a Kecskemét egyik alapembere volt az elmúlt bajnokságban. A bal oldali védő teljesítményével felhívta magára Egervári Sándor szövetségi kapitánynak a figyelmét is, aki meghívta őt tavasszal a ligaválogatottba.

 

2011 nyarán igazoltál végleg Kecskemétre, hogy érzed egy év távlatából, jó döntést hoztál?

- Természetesen igen, mert egy nagyon szimpatikus focit játszó csapathoz kerültem, és ami a legfontosabb, hogy megnyertük a Magyar Kupát. Ezenkívül az Európa Ligában játszhattunk, idén pedig Ligakupa döntőjéig is eljutottunk.

Tomiszlav Szivicstől Török László vette át a csapatot ősszel. Az edzőváltással mennyire változott a KTE alapvetően támadófocija, nagyobb hangsúlyt fektettek a védekezésre?

- A klub filozófiája alapvetően a támadófoci, ezt az edzőváltás sem befolyásolta. Azt viszont mi, játékosok és az edzőnk is tudtuk, hogy sok esetben a támadó stílusunk olykor a védekezésünk rovására ment. Ezen mindenképpen változtatni akartunk.

Kicsivel maradtatok le az Európa-liga szereplésről, min múlt, hogy nem sikerült odaérnetek a 4. helyre?

- Ebben a csapatban mindenki maximalista. Minden mérkőzésen úgy léptünk pályára, hogy nyerni akarunk, de ne feledjük el, van egy ellenfél is a pályán. Botlottunk pár alkalommal, és meg kell említeni, hogy távoztak tőlünk meghatározó játékosok is.

Tavasszal bekerültél Egervári Sándor ligaválogatottjába is. Meglepett-e a meghívás? Hogy érezted magad Telkiben?

- Örültem a meghívásnak. Minden edzésre és mérkőzésre úgy készültem, hogy a maximumot fogom nyújtani. Ennek a hozzáállásnak a ligaválogatottság lett az eredménye. Erről az útról nem fogok letérni, bízom benne, magasabb szintre repít ez a hozzáállás.

Elvileg egyéves szerződésed van még a Kecskeméttel, mit tudsz a jövődről? Kitöltenéd a szerződésed vagy esetleg van esély rá, hogy máshol folytasd?

- Szívesen maradnék itt, szeretem ezt a csapatot, a várost, a szurkolókat. Sok barátra tettem itt szert, meglátjuk mit hoz a jövő, mi a klub szándéka velem.