Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 3 C°
max 14 C°, min 5 C°

3.6 km/hK/ÉK-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Séta a családokért Kecskeméten is

| Feltöltve: | Gyenes-Barta Gabriella
A házasság hete alkalmából vasárnap sétával hívták fel a figyelmet a család fontosságára. A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete, a SZÉK Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület és az általa működtetett Parázs Pasztorális Központ, valamint a Széchenyivárosért Egyesület közös szervezésében zajló programhoz bárki csatlakozhatott.

A szervezők számára is kellemes meglepetés volt, hogy milyen sokan csatlakoztak a vasútkertből induló sétához, amely a házasság és a család fontosságára hivatott ráirányítani a városlakók figyelmét.

„Nagyon fontos az, hogy a fiatalok megérezzék, hogy a házasság, a család egy olyan érték, olyan kapocs, amely alapvetően meghatározza azt, hogy mennyire tud boldogulni a mindennapokban. Mindig van kihez kötődni és ez összefog” – hangsúlyozta a program egyik szervezője Engert Jakabné, a Nők a nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.

A népes menetet a történelmi egyházak képviselői áldották meg a főtéren. A résztvevők között voltak kis- és nagycsaládok, fiatal és idősebb házaspárok is.

„Ez egy plusz program, amit a családommal tölthetek, és a séta egy kellemes kikapcsolódás is” - mondta el az egyik résztvevő, a fiatal apuka, Antal Sándor.

A Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete, a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület és az általa működtetett Parázs Pasztorális Központ, valamint a Széchenyivárosért Egyesület közös szervezésében zajló program résztvevőit Szemereyné Pataki Klaudia is köszöntötte.

„Látva a családpolitikát, ami alakul Magyarországon: a családi adókedvezmény, a gyed extra, mind azt szolgálja, hogy érdemes családban gondolkodni és érdemes együtt, nem egyedül megélni a mindennapokat” – hangsúlyozta az alpolgármester.

A séta a Szórakaténusz Játékmúzeumban az időszaki kiállítás megtekintésével zárult.