Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 6 C°
max 12 C°, min 7 C°

11.16 km/hDK-i szél, gyengén felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Made in Hungary – a kisvállalkozók erősítéséért

| Feltöltve: | Varga Mónika
A gazdaság megerősítéséhez, az értékteremtés fokozásához egy szervezett összjátékra van szükség a vállalatok, az oktatási, kutatási és kormányzati intézmények között. Ehhez a munkához teremt platformot az első Made in Hungary Konferencia, amely ma és holnap Kecskeméten zajlik.

Magyarország ma már Közép-Európa termelési központja, Kecskemét pedig kiemelt járműipari centrum, így nem véletlen, hogy városunkban szervezte meg a KÉSZ Holding Zrt. az első Made in Hungary Konferenciát. A cég elnök-vezérigazgatója, Varga Mihály, mint házigazda köszöntőjében elmondta: a nagyvállalatoknak támogatást, tudást és irányt kell adni a kis- és középvállalkozók számára. A kormány fókuszában is ott van a KKV szektor a gyártóipar, az újraiparosítás mellett – erről már a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára beszélt.

„Az iparosításnak, az újraiparosításnak éppen itt az ideje és ez a magyar kormány egyik legfontosabb célkitűzése. Ez nemcsak a miénk, hanem az európai Unióé is; szerintem a válságból tanultak” – mondta Glattfelder Béla államtitkár.

Glattfelder Béla kiemelte: minden iparágra egyformán odafigyel a kormány. A fejlesztéspolitika elsősorban a mikro-, kis- és középvállalkozásokat fogja érinteni. A beruházás-ösztönzés jelmondata a fenntarthatóság lesz. A nem fenntartható tevékenységeket nem fogja támogatni a kormány.

„Bárki, aki valami olyasmit akar gyártani, amit majd műanyag palackokba fog csomagolni, azt nem fogjuk támogatni. Műanyag csomagoló gépek beszerzését nem fogjuk támogatni. Ott, ahol hosszú távon nem fenntartható a tevékenység, ott nem lesz támogatás” – emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára, Glattfelder Béla.

A két napos konferencia előadói saját vállalkozásaik példáján keresztül mutatják be a siker feltételeit, a tervezés és a végrehajtás módszereit.