Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 3 C°
max 14 C°, min 5 C°

3.6 km/hK/ÉK-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Egyházmegyei Ifjúsági Közösségi Nap

| Feltöltve: | Gyenes-Barta Gabriella
Szükség van egy karizmatikus vezetőre és építeni kell a helyi sajátosságokra - a közösségépítés alapelveit is megfogalmazták az Egyházmegyei Ifjúsági Közösségi Napon, amelyet a hétvégén rendeztek meg a Kecskeméten a Szent Család Plébánián. A rendezvény célja az volt, hogy lehetőséget teremtsen a fiatalok számára a bemutatkozásra és, hogy megosszák egymással tapasztalataikat a közösségek működtetésével és építésével kapcsolatban.

Az egyházmegyében működő ifjúsági közösségek mutatkoztak be egymásnak a Szent Család Plébánián tartott rendezvényen, amelyet a Parázs Pasztorális Központ és a Lajosmizsei Jászok Ifjúsági Közösség szervezett.

„Olyan programokat igyekeztünk szervezni, amely megszólítja a közösségeket, alkalmat ad a párbeszédre, hogy megvitathassák egymással a tapasztalataikat és azokat a módszereket, amelyeket ők használnak mások megszólítására és saját maguk építésére, motiválására - mondta el a rendezvény szervezője Bujdosó Ádám, a Lajosmizsei Jászok Ifjúsági Közösség vezetője.

A 14 és 35 év közötti fiatalokat közösségi játékok, teaház, és egymásnak készített sütemények várták, valamint a kerekasztal beszélgetések során együtt keresték a választ az egyház közösség formáló erejével kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

„A közösségen belül, és az egyházban is a legfontosabb kérdés az, hogy hogyan tudunk másokat is bevonni a közösségeinkbe. Nem technikai kérdés ez már, nem a hogyanjáról beszélgetünk, hanem az a lényeg, hogyan tudunk újat mutatni, másokat megszólítani” - hangsúlyozta Hatházi Róbert atya.

A rendezvényen közel 150-en vettek részt, a napot élőzenés moldvai táncház zárta.