Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 3 C°
max 14 C°, min 5 C°

3.6 km/hK/ÉK-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Vasárnap indul a házasság hete

| Feltöltve: | Lantos Csaba
A család és a házasság fontosságára hívja fel a figyelmet a vasárnap induló „Házasság hete” programsorozat Kecskeméten. A szervező Parázs Pasztorális Központ a jövő hét majd minden napjára szervez programot a pároknak, ennek részeként többek közt lesz szerelmi kalandtúra, vacsoraest és közös séta a családokért. A programokról ma délután tartottak sajtótájékoztatót a Bozsó Gyűjteményben.

Milyen a szerelem íze? Van-e örökké tartó szerelem? Ezekre a kérdésekre kaphatnak válaszokat azok a párok, akik részt vesznek a Házasság hete vasárnap induló programsorozatán. A szervező Parázs Pasztorális Központ más a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesülettel és a Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületével közösen gondoskodik arról, hogy a párok egy pillanatra se unatkozzanak, de más szervezetek is besegítnek. A programsorozat vasárnap indul.

Február 9-én a Vasútkertből indulunk 15 órakor. Elsétálunk a nagytemplomig ahol ökomenikus áldást kapunk, tehát több felekezet lelkipásztorai megáldják a sétán részt vevőket. A Szórakaténusz Játékmúzeumban pedig forró teával fogadnak minket és egy népmesét is láthatnak a gyermekek” - mondta el Néma Attiláné Ella, a Parázs Pasztorális Központ koordinátora.

De ez csak a nyitó program. Ezen kívül Szerelemi kaland túra, főtéri flashmob és közös vacsoraest is vár majd a szerelmesekre. A cél, hogy a ráébresszék a fiatal párokat a házasság és a családalapítás fontosságára. A sajtótájékoztatón Engert Jakabné a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke elmondta, ma a családalapításhoz számos segítséget kapnak a párok, hiszen a kormány több olyan intézkedést is hozott, ami megkönnyíti a fiatal házasok életét, és ösztönzi a gyermekvállalást. A Házasság hete részletes programjait a képernyőn látható weboldalon találhatják meg, ugyanitt lehet regisztrálni is. Ami azért fontos, mert a résztvevők között értékes ajándékokat sorsolnak majd ki.