Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 2 C°
max 4 C°, min -1 C°

14.76 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Bulvár

"Talán nem látok már több nyarat" Szívfacsaró vallomást tett az ABBA 70 éves sztárja

| Feltöltve: | Forrás: femina.hu
Az ABBA 70 éves sztárja, Björn Ulvaeus interjút adott a brit Mirror magazinnak, amiben elárulta, nagyon fontos döntést hozott a közelmúltban. Két héttel ezelőtt meghalt az ABBA-tagok egyik közeli barátja és basszusgitárosa, a 69 éves Rutger Gunnarsson. Talán ezért beszélt most az elmúlásról Björn - írja a femina.hu.

A svéd énekes a Mirrornak elmondta, eutanáziát szeretne, ha már nagyon beteg lesz. Ezt azzal indokolta, hogy fél a véget nem érő fájdalmaktól és szenvedéstől, ami utolsó éveiben várhat rá.

- Ennek nem kéne szükségesnek lennie. Láttam ilyen gyötrelmeket, méghozzá testközelből. A szüleim hosszú életet éltek, de megérdemelték volna, hogy fájdalomentes és méltóságteljes legyen a vég. Ugyanez történt a feleségem szüleivel is. Az anyósom hosszú életű volt, de az utolsó éveiben már nem volt képes kifejezni az érzéseit - mondta az énekes a lapnak.

Björn Ulvaeus elmesélte, ezt látva kezdett azon gondolkodni, hogy vajon nem tudná-e valahogy ő irányítani a saját életét vagy halálát.

- Tudom, hogy ez egy vitatott téma, az orvosok pedig az élet meghosszabbításáért dolgoznak, nem a megrövidítéséért. A betegek lehet, hogy az utolsó pillanatban gondolják meg magukat, de már nem tudják ezt közölni. Akárhogy is van, ez az én döntésem lesz - mondta Björn az eutanáziáról.

Az interjú során felelevenített egy ijesztő esetet, amikor a Párizsból Stockholmba tartó repülőgépének egyik motorja leállt. A halálfélelemtől teljesen megbénult. Szerencsére a gép le tudott szállni, de ő azóta is azon gondolkozik, hogyan kerülhetné el, hogy újból úgy érezze magát, ahogy akkor.

- Csak később jöttem rá, hogy a félelem abból jött, hogy nem volt semmilyen befolyásom a halálomra. Azóta gondolkodom rajta, hogy talán nem látok már több nyarat - tette még hozzá komoran az énekes.