Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 2 C°
max 4 C°, min -1 C°

14.76 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Egészségügy

25 éves a Mellműtöttek Bács-Kiskun Megyei Egyesülete

| Feltöltve: | Balanyi Rózsa
25 éves a Mellműtöttek Bács-Kiskun Megyei Egyesülete. Mai emlékülésükön felidézték a kezdeti lépéseket, majd a szakemberek a betegség kezelésének újdonságairól tájékoztatták az érdeklődőket.

Hét mellműtött hölgy alapította az egyesületet 1991-ben, hogy erőt adjanak sorstársaiknak, egymást biztassák és kicseréljék tapasztalataikat. Az egyesület azonban nem csak erőt ad tagjainak, hanem életmódbeli tanácsokkal is segít, hiszen nagy súlya van a mellrák megelőzésében a szűrővizsgálatoknak, valamint az egészséges életmódnak.

"Mi talán tudunk erőt adni azoknak, akiket nemrégiben műtöttek, és látják, hogy túléltük és teljesen normális életet tudunk élni. Emellett nagyon sokszor elmondtam már, hogy a technikai fejlődés és az orvostudomány fejlődése azoknak a javára dolgozik, akik még utánunk vannak, utánunk lesznek” - mondta el dr. Bodóczky Lászlóné egyesületi elnök.

A nap folyamán a résztvevők szakmai előadásokon hallhattak a kezelési lehetőségekről, valamint a betegség gyógyításának újdonságairól is.