Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 2 C°
max 4 C°, min -1 C°

14.76 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Egészségügy

Szinte házhoz ment az egészségügy

| Feltöltve:
Egy pályázat révén 880 millió forint európai uniós forrásból a megyében sok ezer emberhez jutott el az Egészséges Bács-Kiskunért program, amely kicsiknek és felnőtteknek egyaránt azt hangsúlyozta, hogy legyünk tisztában egészségünk állapotával és tennünk kell azért, hogy az minél tovább a lehető legjobb legyen. A projekt résztvevői egy stúdióbeszélgetésben összegezték az elmúlt fél év eseményeit. A programokon sok ezren vettek részt, a műsort pedig tízezrek láthatják majd szerte a megyében. A Kecskeméti Televízióban Szilveszter napján lesz műsoron.

A projektről beszámoló műsor a Kecskeméti TV stúdiójában készült és a megyében működő helyi televíziók fogják bemutatni, így 86 település lakói értesülhetnek arról, hogy miről is szólt az Egészséges Bács-Kiskunért projekt. Az elmúlt fél évben már sokan találkozhattak a programmal. Városokban, falvakban, de még a tanyavilágban élőkhöz is eljutott. Ott voltak táborokban, strandokon, fesztiválokon. Nem feltétlenül orvosi segítségről szólt a több, mint 600 esemény, sokkal inkább arról, hogy legyünk tisztában egészségi állapotunkkal és ha be kell avatkozni, akkor azt ne halogassuk.

A máltai szeretetszolgálat is kivette a részét a programokból. Ők leginkább a hátrányos helyzetűeket igyekeztek bevonni az akcióba és a mozgó tüdőszűrő állomásra a legbüszkébbek. Amelynek napi kapacitása 80 fő, de a népszerűség miatt ezt többször túlteljesítették.

Ha bár a projektnek vége van, a szervezők már a hogyan továbbra keresik a választ. A megyei közgyűlés koordinálásával hamarosan meg is kezdődnek az egyeztetések. A közgyűlés elnöke szerint persze fontos, hogy legyenek ilyen eseményekre pályázati lehetőségek, de ugyanilyen fontos, hogy a lehető legjobb szakemberek vegyenek részt az ilyen programokban.

A Kecskeméti Televízió december 31-én 19 órakor tűzi műsorra a félórás beszélgetést.