Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 8 C°
max 7 C°, min 1 C°

14.76 km/hDéli szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

207 ezret kerekeztek össze a kecskeméti autistáknak

| Feltöltve: | Mózes Bálint
A sikeres Futni-Kék után április 16-án, szombaton került megrendezésre az Autista Gyermekekért Egyesület szervezésében - szintén az Autizmus Világnapjához kapcsolódóan - a II. BringAuti Jótékonysági Kerékpáros Teljesítménytúra Kecskeméten.

A rendezvény célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet az autizmussal élőkre, információk közvetítésével növeljék a társadalmi tudatosságot, továbbá, hogy a rendezvény teljes bevételével és adományok gyűjtésével közvetlenül támogassák az autizmussal élőket, autizmussal élőket ellátó intézményeket. A nevezési díjak teljes összegével és a helyszínen gyűjtött adományokból (207 ezer forint) ahogyan tavaly, úgy az idén is a kecskeméti Autizmus Centrumot támogatják - olvasható a bringauti.hu-n.

A túrán három különböző táv (28, 52 és 85 km) volt teljesíthető. A rendezvényen az Autisták Országos Szövetsége információkkal és érzékenyítő játékokkal várta az érdeklődőket, továbbá bemutatkozott az autizmussal élőket foglalkoztató Kockacsoki Kézműves Csokoládé Manufaktúra, akiknél finomabbnál finomabb csokoládékat lehetett kóstolni. 

Az eseményről készült hatperces videót a szervezők Google Drivon osztották meg, ide kattintva érhető el