Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 13 C°
max 14 C°, min 11 C°

7.56 km/hKeleti szél, szitálás, gyenge eső
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

A város is sokat nyer a gyed extrával

| Feltöltve: | Lantos Csaba
Több tízezer nő munkába állását segíti a kormány jövőre a gyed extra bevezetésével- mondta el Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője Kecskeméten vasárnap délután a párt kecskeméti irodájában. A sajtótájékoztatón dr. Zombor Gábor, a párt országgyűlési képviselője és a város polgármestere azt mondta, nemcsak a kecskeméti családok, hanem az önkormányzat is sokat nyerhet a gyed extra bevezetésével.

Jövő év januárjától a kormány bevezeti a gyed extrát. Ennek lényege, hogy kisgyerekes édesanyák a gyermek egy éves kora után, ha visszamennek dolgozni, továbbra is kapják majd a gyedet. A munkáltatók is jól járnak majd. Az első három évben a szociális adó 100%-a, míg a 4. és 5. évben az adó 50%-ka alól mentesülnek, ha gyedről visszatérő nőt foglalkoztatnak. A sajtótájékoztatón Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője elmondta, a kormány eddig 30.000 kisgyermekes édesanya elhelyezkedését segítette, az új családvédelmi intézkedések eredményeképp még több család helyzete lehet könnyebb. Dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője elmondta, a városban hiány van a jól képzett fiatal munkaerőből pedig a közelmúltban megvalósult nagy beruházások miatt szükség lenne a gyedről visszatérő fiatal nőkre.

 „A fiatal, pont a gyermekvállalási időszakban lévő hölgyek alkotják a foglalkoztatott nők döntő többségét. Az új Kecskeméten megvalósuló beruházásokban rengeteg olyan fiatal hölgy dolgozik, akik számára ez a lehetőség mind a szakmai karrierjük, mind pedig a családi életük szempontjából döntő jelentőségű” - nyilatkozta dr. Zombor Gábor polgármester, országgyűlési képviselő.

Mint mondta, a gyed extra bevezetése arra ösztönzi majd a fiatal anyákat, hogy hamar visszatérjenek munkahelyükre, aminek gazdaságélénkítő hatása lesz. A polgármester szerint a Fidesz szembe megy a szocialista kormányok családellenes politikájával. A január elsejétől életbe lépő intézkedések pedig nemcsak a munkába állást segítik, hanem a gyermekvállalási kedvet is növelik, ami nemzeti érdek.