Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 3 C°
max 13 C°, min 4 C°

7.56 km/hD/DK-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Chilében jártak egyetemre

| Feltöltve:
Életre szóló élményekkel tértek haza a Neumann János Egyetem hallgatói Chiléből. A fiatalok egy három hetes nyári egyetemen vettek részt a dél-amerikai országban, ahol olyan kurzusokat hallgathattak, amelyekre itthon nem lett volna lehetőségük.

A Chilében készült képeket mutatja a Neumann János Egyetem két hallgatója. A fiatalok három hetet töltöttek a dél-amerikai országban. Egy nyári egyetemen vettek részt, ahol komoly gazdasági ismereteket szereztek. Kerekes Vivien volt az egyetlen lány a csapatban. Azt mondja, szerencsésnek érzi magát, hogy ilyen fiatalon eljuthatott Chilébe.

Kerekes Vivien: „Én azért jelentkeztem, mert spanyolul és angolul is beszélek. Feltétel volt az angol felsőfokú nyelvtudás, de nekem van spanyol felsőfokúm is és ezt szerettem volna kint gyakorolni, ez sikerült is. Hogy kint milyen élmények értek? Volt spanyol óránk, ennek nagyon örültem, viszont volt három hét, amikor külön témáink voltak.”

Megismerkedhettek többek között a startup cégek működésével, az országok közötti kulturális különbségekkel és számtalan esettanulmányt is feldolgoztak. Sőt, számos tanulmányi kiránduláson vettek részt. A nyári egyetemre a világ minden tájáról érkeztek fiatalok. Így bőven volt lehetőség az ismerkedésre. A tanulás mellett persze maradt idő a kikapcsolódásra is.

Bogdándi Márk: „Egyik vasárnap kimentünk az óceán partra Valparaiso városba. Az egy egészen különleges hely volt, hiszen óceán partot még sohasem láttam ezelőtt. Színes házak voltak, vidám emberek, jó idő, úgyhogy szerintem nagyon megérte oda elmenni.”

A kecskeméti hallgatók nyári egyetemi tanulmányait a Pallasz Athéné Domus Mentis Alapítvány finanszírozta. A PADMA ugyanis célul tűzte ki, a közgazdasági, pénzügyi szakemberképzés magas szintű támogatását.

Faragó Attila igazgatóhelyettes, Pallasz Athéné Domus Mentis Alapítvány: „Elég komoly követelményeket állítottunk a hallgatóink elé. Három fő szempont volt. Ebből csak az egyik volt a kiemelkedően jó tanulmányi átlag. Figyelembe vettük, hogy duális hallgatót támogassunk és elengedhetetlen követelmény volt az igen magas szintű angol nyelvtudás, hiszen anélkül nem is tudtak volna helytállni a Nyári Egyetemen.”

Az alapítvány összesen 10 tehetséges fiatalt támogatott. Fejenként 1,5 millió forintot biztosított a számukra. Ennek köszönhetően 9 hallgató Chilébe, 1 pedig Indiába utazhatott.