Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 3 C°
max 14 C°, min 5 C°

3.6 km/hK/ÉK-i szél, köd
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Érezd a bőrödön a szeretetet! – babamasszázs a Születésünnep hetében

| Feltöltve: | Varga Mónika
A csecsemőmasszázs személyiségformáló és szocializációs szerepe ma már vitathatatlan. Ezt a természeti népek szokásai is bizonyítják, évezredek óta. Sok bajt lehet orvosolni többféle technikával, amelyek közül jó párat megtanulhattak azok az édesanyák, akik részt vettek a Születésünnep babamasszázs programján.

Mondókázással kísért finom fogásokkal, érintésekkel tanulták kisgyermekes édesanyák a babamasszázs fortélyait. Az Anyák napjától tartó Születésünnep kecskeméti programsorozatának része volt ez a foglalkozás. A hatásai közül a legfontosabb a szülő és a gyerek közötti kötődés elmélyülése, a szülői érzések megerősödése.

„Minden anya ösztönösen simogatja, érinti a gyermekét. A masszázs az egy szeretetteljes érintés; sok kultúrában tapasztaljuk ezt a hagyományt a természeti népeknél. Anyáról lányára szállt tovább a tudás” – mondta Néma Attiláné Ella okleveles csecsemőmasszázs oktató.

Indiai és svéd masszázsfogásokat tartalmaztak a foglalkozáson tanult gyakorlatok. Nem egy édesanya azért jött el, mert hasfájós a gyermeke, és szeretné enyhíteni a panaszokat. Erről mesélt a helvéciai Juhász Erika is, aki Miriámmal gyakorolt.

Már sok jó, hatékony hatását hallottam. Nálunk a hasfájás, ami gondot jelent. Azt szeretném, hogy megtanulhassam a technikáját, hogy hatékonyabban tudjak a gyermekemnek segíteni a hasfájásakor” – nyilatkozta Juhász Erika.

Hétfőn este zárult a Születésünnep gazdag programsorozata. A tizedik napon a pozitív szülésélményről és az intim tornáról hallgathattak előadásokat a kecskeméti édesanyák, illetve a várandós nők.