Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 2 C°
max 7 C°, min 2 C°

7.56 km/hDNY-i szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

"Je suis Lukács Lajos" - szimpátiatüntetés a Bányai igazgatója mellett

| Feltöltve: | Mózes Bálint
Mintegy kétszázan tüntettek dr. Lukács Lajos igazgató mellett a Bányai Júlia Gimnázium előtt. Öregdiákok, jelenlegi tanulók és még szülők is jelen voltak az eseményen, amelyen azt üzenték, kiállnak az intézményt 22 éve sikeresen vezető pedagógus mellett, akinek pályázatát a legutóbbi közgyűlésen nem támogatták, igaz nem is ellenezték a képviselők, a többség tartózkodott. Az Intézményfenntartó Központ Kecskeméti Tankerülete kérte ki az önkormányzati képviselők véleményét, a végső döntést azonban nem a Városházán, hanem a KLIKK-nél hozzák majd meg.

„Ragaszkodunk ahhoz, hogy ne verjék szét azt, ami jól működik. Azt akarjuk, hogy a KLIKK további öt esztendőre megbízza dr. Lukács Lajost ennek a kiváló iskolának a vezetésével” – kezdte a tüntetés főszervezője.

Mintegy kétszázan biztosították szimpátiájukról dr. Lukács Lajost, a Bányai Júlia Gimnázium igazgatóját az intézmény elé szervezett kedd délutáni tüntetésen. „Je suis Lukács Lajos”, tehát, hogy Én is Lukács Lajos vagyok – többen is ilyen és ehhez hasonló feliratú táblákat tartottak a magasba. Az eseményt azért szervezték meg, mert a legutóbbi közgyűlésen az önkormányzati képviselők többsége tartózkodott az egyedüliként pályázó intézményvezető pályázatának tárgyalásakor.

Öregdiákok, jelenlegi tanulók és még szülők kiálltak Lukács Lajos mellett, énekeltek, majd egy hatalmas kiáltással üzenetek a döntéshozónak.

„Rendesen működik az iskola. Nem hagyta, hogy más állami intézményekkel összevonják. Az ő irányítása mellett épül kémia labor, és az iskola belseje is fejlődött, voltak felújítások” – nyilatkozta a KTV-nek az egyik érettségire készülő diák, Nagy Gábor Dezső.

A tüntetést az egyik öreg diák, Soós Eszter Petronella szervezte, aki 2002-ben érettségizett a Bányai Júlia Gimnáziumban.  „Lukács Lajos 22 éve vezeti ezt az intézményt, méghozzá kiválóan. A statisztikák bizonyítják, hogy a Bányai Júlia Gimnázium az ország egyik legjobb gimnáziuma: a megyében az első, az országban pedig a negyvenedik. Azt gondoljuk, hogy Lukács Lajos teljesítménye önmagáért beszél, és rettentően méltánytalan az, ahogy az önkormányzat eljárt vele” – fogalmazott.

A kerestük az önkormányzatot is, kérdéseinkre levélben válaszoltak. Azt írják, a képviselők többsége azért tartózkodott, mert azt tartanák demokratikusnak, ha több jelölt közül lehetne javaslatot tenni. Éppen ezért a három lehetséges döntés közül, csak a tartózkodás jöhetett szóba. Az önkormányzat közleményében nyomatékosítja, a megbízásról szóló döntést a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mint fenntartó hozza majd meg, a képviselők nincsenek döntési helyzetben, mindössze véleményt fogalmazhatnak meg, amely a fenntartónak nem kötelező figyelembe vennie.