Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 2 C°
max 4 C°, min -1 C°

14.76 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Kecskemét

Piarista Gimnázium: Az első koedukált ballagás

| Feltöltve: | Sipiczki Sándor
A kecskeméti Piarista Gimnázium történetének első koedukált ballagását tartották meg szombaton délelőtt. Az Angolkisasszonyok Gimnáziumának megszűnése után idén két leány és két fiúosztály összesen mintegy száz diákja vett jelképes búcsút az iskolától.

A ballagókat levélben köszöntötte Labancz Zsolt, a magyarországi Piarista Rend tartományfőnöke, aki maga is Kecskeméten született, és itt volt piarista diák. Soraiban – amelyeket Nagy Attila, a gimnázium igazgatója olvasott fel – egyebek mellett ezt írta: „Bátorítalak benneteket, hogy soha ne felejtsétek el, egyedi titkot hordoztok, sőt magatok egyéni titok, misztérium vagytok. Életünk és személyünk mindig új, addig ismeretlen meglepetéseket tartogat számunkra. Óvatosan fedezzük föl, kik vagyunk, és milyen küldetéssel érkeztünk e világba. Nyitottan és friss lélekkel életünk szüntelen csodálkozás és hála forrása lehet.”

Nagy Attila ünnepi beszédében hangsúlyozta: jóllehet eddig is sokat tanultak a ballagók, rengeteg tapasztalatra tettek szert, de a munka dandárja, az élet nagy kihívásai csak ezután jönnek majd igazán. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet: ahhoz, hogy szép életutat járhassanak be, a Jóistenre kell majd támaszkodniuk, hagyatkozniuk.

A ballagási ünnepség zárásaként szentmisét tartottak a piarista templomban.