Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » "Kecskemét" bejegyzések listázása
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]

Célkeresztben a kecskeméti ingatlanok

Feltöltés időpontja: |

Robbanásszerűen megnőtt az új építésű ingatlanok és az építkezések száma az elmúlt egyéves időszakban. A hirtelen növekedést a lakossági ingatlanok esetében a kereslet, az ipari ingatlanok esetében a kedvező gazdasági környezet indokolhatja.

200 ezer forintot ajánlottak fel, hogy megtalálják az állatkínzót

Feltöltés időpontja: |

Sokat javult annak a kutyának az állapota, amit a napokban találtak az állatvédők Kecskemét mellett, a nyugati elkerülő útnál. Szerencsétlen állatnak ki volt a húsa körben a nyakánál, mély sebét legyek köpték be. 200 ezer forintos díjat ajánlottak fel az állatvédők a nyomravezetőnek, hogy felkutassák az állatkínzót.

Aggódnak a gazdák

Feltöltés időpontja: | Csányi Edina

A gazdák is aggódnak a termésért az áprilisi havazás miatt. A növényeknél stresszt idézett elő a hirtelen jött hideg, emiatt félő, hogy lepotyognak a terméskezdemények és elpusztulnak a fák. A híradónknak nyilatkozó őstermelő szerint már most 50 százalékos a fagykár.

Kiemelkedő a magyar regionális rádiók hallgatottsága

Feltöltés időpontja: |

Az ország 4. leghallgatottabb regionális rádiója a Gong Rádió: ez derült ki a márciusi hallgatottsági felmérésből. A legfrissebb adatok szerint ma már minden második kecskeméti napi szinten hallgatja a helyi rádiót.

Japán napot tartottak ma Kecskeméten a cseresznye virágzás jegyében

Feltöltés időpontja: |

A programsorozat keretében délelőtt különleges alkotásokkal telt meg az Arany János Általános Iskola aulája. Az „Aomori tehetségei”(AMORI) című kiállítás megnyitóján Kosuge Junichi(Koszuge Junicsi) japán nagykövet és Dr. Kriston Vízi József, a Kecskemét-Aomori Baráti Kör elnöke mondott beszédet. Az iskola diákjai nagy izgalommal várták, hogy megcsodálhassák a japán gyermekek által készített fametszetekből és festményekből álló színes tárlatot. Két év alatt gyűlt össze az a közel száz alkotás, melyen keresztül képet kapnak a kecskeméti diákok és szüleik a japán kultúráról.

Újra megjelent a madárinfluenza megyénkben. Több mint 26 000 kacsát és libát öltek le hétfőn és kedden Kiskunfélegyházán.

Feltöltés időpontja: |

Az egymástól körülbelül 1 kilométerre található állományokban már az első napon több száz állat elhullott. A gazdák szabályszerűen jelentették az eseteket a hatóságoknak. Kiderült a megbetegedéseknél ezúttal is a H5N8 vírustörzset azonosította a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma. A fertőzött gazdaságok körül 3 km-es védőkörzetet és 10 km-es megfigyelési körzetet rendeltek el. A gazdák a NÉBIH vizsgálat szerint minden állattartásra vonatkozó szabályt betartottak, így kártérítést kapnak az elpusztított állatok után.

Érseki áldás a Wojtyla Házban

Feltöltés időpontja: |

A hétvégén a Karol Wojtyla Házban Dr. Bábel Balázs érsek atya áldotta meg azokat a sonka, tojás és kalács adományokat, amelyeket húsvétkor a barátság központ gondozottai között osztanak szét ajándékcsomagok formájában.

Robotika óvodától egyetemig

Feltöltés időpontja: |

Robotika Óvodától Egyetemig – ezzel a címmel rendeztek konferenciát és tehetségnapot a Bányai Júlia Gimnáziumban szombaton. A program összeállításánál a szervezők arra törekedtek, hogy olyan neves szakembereket hívjanak meg előadóként, akik évek óta aktívan dolgoznak a műszaki tudományok, a természettudomány, az informatika és a robotika népszerűsítésén.

MNB kiállítás a GAMF karon

Feltöltés időpontja: |

A 70 éves a forint vándorkiállítás ötödik állomása nyílt meg április 10-én Kecskeméten, a Pallasz Athéné Egyetemen. A jubileumi Forint Emlékév alkalmából megrendezésre kerülő tárlaton a kecskeméti Katona József Múzeum gyűjteményéből származó, helyi vonatkozású numizmatikai dokumentumokkal és emlékérmekkel is megismerkedhetnek a látogatók.

Indulhatnak az intézményi felújítások, fejlesztések

Feltöltés időpontja: |

150 millió forintos intézmény felújítási keret felosztásáról döntött mai együttes ülésen az önkormányzat Esélyteremtési valamint Értékmegőrzési Bizottsága. A két testület egységesen fogadta el azt az előterjesztés, amelyben prioritásként az épületek állagmegóvása, a működést veszélyetető problémák elhárítása, a baleset megelőzés, a homlokzati nyílászáró cserék valamint a külső belső falfelületek rekonstrukciója szerepel.
[Első oldal]Előző[20]« Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő oldal » Következő[20] [Utolsó oldal]