Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 2 C°
max 4 C°, min -1 C°

14.76 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Külföld

Kedves Athén! Az ön számlájára segély érkezett!

| Feltöltve: | Forrás: hir24.hu
Átutalták az első 13 milliárd eurót Görögországnak, egy időre most lenyugodhatnak a kedélyek. Bár ebből a pénzből is kell majd korábbi kölcsönök miatt törleszteniük - írja a hir24.hu.

Az Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) csütörtök kora reggel átutalta Görögországnak a három évre szóló, 86 milliárd eurós harmadik segélycsomag első, 26 milliárd eurós részletének első felét, 13 milliárd eurót. Az uniós segélyalap kormányzótanácsa szerda este döntött a 26 milliárd eurós első részlet első felének a felszabadításáról.

A csütörtökön átutalt 13 milliárd euróból még a nap folyamán Athén 3,188 milliárd eurót befizet az Európai Központi Bank (EKB) számlájára, amivel törleszti esedékessé vált adósságát. A 13 milliárd euróból kell még rendeznie Görögországnak egyebek között a júliusban kapott 7,2 milliárd euró áthidaló kölcsönt is.

A 26 milliárd eurós kölcsön még át nem utalt 13 milliárdjából 10 milliárd eurót rövidesen egy külön számlára tesz az ESM, amit majd a görög bankok feltőkésítésére lehet felhasználni. További 3 milliárd eurót októberig folyósít az EMS. Görögországnak a 86 milliárd eurós harmadik segélycsomag törlesztését 15 év múlva kell elkezdenie, és az összeget 32,5 év alatt kell visszafizetnie.