Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 2 C°
max 4 C°, min -1 C°

14.76 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Külföld

Napokon belül megszülethet a görög megállapodás

| Feltöltve:
Néhány napon belül létrejöhet a megállapodás a görög kormány és a hitelezők között a Görögországot a csődtől megmentő harmadik hitelcsomagról - közölte egy neve elhallgatását kérő bennfentes a Reuters hírügynökséggel.

Az illető - aki részt vett az európai uniós pénzügyminiszter-helyettesek péntek esti telefonos konferenciáján - elmondta: a tárgyalások jól haladnak, és az sem kizárt, hogy akár már a hét végén lezárulnak. A felek szombaton is folytatják az egyeztetést.

Ha keddig megszületik a megállapodás, azt csütörtökig jóváhagyhatja a görög parlament, és akkor az euróövezet pénzügyminiszterei pénteken zöld jelzést adhatnak a 86 milliárd eurós mentőhitelnek - mondta a jól értesült forrás.

Hozzátette: Görögországnak el kell indítania további reformokat ahhoz, hogy augusztus 20-ig pénzhez jusson. Ez azért lényeges, mert Athénnak aznap kell visszafizetnie egy esedékes, 3,2 milliárd eurós részletet az Európai Központi Banknak.

Nincs sok idő, mert a görög parlamenten kívül néhány euróövezeti ország parlamentjének is jóvá kell hagynia a mentőhitel feltételeit, mielőtt Athén hozzájutna a pénzhez.
MTI/vg.hu