Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 12 C°, min 1 C°

18.36 km/hDéli szél, borult
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Választás 2010

A választókorúak 33 százaléka vett részt Kecskeméten a vasárnapi szavazáson

| Feltöltve: | Gunity Gábor
A 90 ezer szavazóból 30 ezren járultak az urnák elé. A körzethatárok módosítása és bizonyos szavazókörök változása nem okozott problémát a választási iroda szerint.

Amíg 2006-ban a választók 48 százaléka adta le voksát, most csak 33. Nem ez volt a legalacsonyabb. 1994-ben csak 28 százalékos részvételt regisztráltak.

Csaknem 30 ezer Kecskemétinek volt ideje voksolni vasárnap. Köztük a két főszereplőnek. Dr. Zombor Gábor 10 órakor adta le szavazatát családjával együtt a Lestár Péter szakközépiksolában. Király József szintén családi körben szavazott 11 órakor a Hunyadi iskolában. Róluk tudjuk, hogy hova ikszeltek. És azt is, hogy tavasszal mit gondoltak. A választók egy része azonban változtatott pártszimpátiáján.

Semmi rendkívüli nem történt a szavazókörökben. Az sem okozott problémát, hogy változtak a körzethatárok és sokan voltak, akiknek más helyszínen kellett szavazni. Ha mégis valaki mondjuk úgy eltévedt, akkor azt útbaigazították. Itt a Rákóczi iskolában ebben a szavazókörben semmi változás nem volt, csak annyi, hogy a kézimeccs miatt a folyosóra szorultak a fülkék és az urnák.

Ennyi az átlag. Ez úgy jön ki, hogy több helyen 15 százalék környékén volt a megjelenés, de voltak szavazókörök, ahol az 50 százalékot is megközelítette a részvétel. A legtöbb helyen pedig 30-40 százalék között mozgott. Nem volt tehát tolongás a fülkék előtt, de azért volt most is, aki az utolsó percekben érkezett.

A szavazatok megszámlálása gyors volt. Nyolc és kilenc óra között már sok mindent tudni lehetett Kecskemétről. Egyedül a 14. és a 15. választókörzet billegett sokáig, szinte 2 percenként változott a sorrend. 10 órakor már a végeredményt tudtuk közölni honlapunkon.