Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 12 C°, min 1 C°

18.36 km/hDéli szél, borult
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Választás 2010

Nem tétlenkednek

| Feltöltve: | Lantos Csaba
Jövő héten veszik át megbízólevelüket és teszik le az esküt az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők, és ezen az alakuló ülésen választják majd meg az alpolgármestereket, valamint a bizottságok tagjait és elnökeit is. A tényleges munka sem várat sokat magára, három hét múlva rendezik az első közgyűlést.

Október 28-án lesz az első rendes közgyűlés Kecskeméten. Már az új összetétel szerint, amiben 14 Fidesz, 4 MSZP, 2 LMP és egy független képviselő kap majd helyet. Ezt megelőzően alakuló ülésre kerül sor október 14-én csütörtökön 9 órakor, ahol a megválasztott képviselők vehetik át megbízóleveleiket a polgármesterrel együtt, a helyi választási bizottság elnökétől, illetve leteszik az esküt is. A Közgyűlés az alakuló ülésen választja meg az alpolgármestereket, az egyes bizottságok tagjait és elnökeit. A város vezetésében sem történik fennakadás addig. Mivel az előző polgármestert újraválasztották így  ő gyakorolja a polgármesteri jogokat, illetve Szemereyné Pataki Klaudia elláthatja az alakuló ülésig az alpolgármesteri feladatokat, tekintettel arra, hogy megválasztották képviselőnek.

Ugyanezen a napon délután 3 órakor, a megválasztott 6 települési kisebbségi önkormányzat tagjai következnek,számukra is átadja a helyi választási bizottság elnöke a megbízólevelet. Ezt követően az alakuló ülés keretében elnököt és elnökhelyettest választanak. Dr. Orbánné Veres Ildikótól, a képviselőtestületi osztály vezetőjétől megtudtuk, a kopogtató cédulákat a választás napján elégették. A szavazócédulákra is hasonló sors vár, 90 nap múlva ezek is a lángok martalékává válnak.