Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 8 C°
max 17 C°, min 7 C°

31.32 km/hD/DK-i szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Választások 2014

A megyei közgyűlésben is Fidesz-fölény lesz

| Feltöltve: | Gunity Gábor
Minden tekintetben a Fidesz-KDNP nyerte Kecskeméten az önkormányzati választást. Szemereyné Pataki Klaudiát a szavazók csaknem 60 százaléka választotta meg polgármesternek és minden választókerületben a kormánypárti képviselőjelöltek győztek.

A polgármesteri székért folytatott versengést nagy fölénnyel nyerte meg Szemereyné Pataki Klaudia, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a szavazatok majd 60 százalékával, ami 16 ezer voksot jelent. A második helyen 22 és fél százalékkal, 6 ezer szavazattal Hugyecz Zoltán független jelölt végzett. A Jobbikos Süli Csontos Ottó majdnem 10 százalékot, az LMP-s Fejes Ferenc pedig kicsivel több, mint 8 százaléknyi szavazatot gyűjtött. A 15 választókerületben is a kormánypártok jelöltjei örülhettek. Mindenhol a Fidesz-KDNP-s indulók szerezték meg a legtöbb szavazatot. A 21 tagú közgyűlésben tehát 15 kormánypárti képviselő szólhat bele a döntésekbe. A kompenzációs listáról hatan kerültek be a testületbe. Így annak lesz két MSZP-s, két JOBBIK-os, egy LMP-s és egy DK-s tagja is. A 90 ezer szavazókorú kecskeméti lakosból egyébként 27 ezer 700-an döntöttek úgy, hogy beleszólnak lakhelyük dolgaiba és elmennek szavazni. Ez 30 százalékos részvételt jelentett, ami nagyjából megegyezik a négy évvel ezelőttivel.

A Bács-Kiskun megyei közgyűlés összetétele is kormánypárti többséget mutat majd. A 24 tagú testületben 14 helyet a Fidesz-KDNP jelöltjei foglalhatnak el, 5-öt a Jobbik, 3-at az MSZP, 1-1 helyet pedig a DK és az LMP tudhat magáénak.