Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 5 C°
max 12 C°, min 1 C°

18.36 km/hDéli szél, borult
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Választások 2014

Van igény az LMP-re

| Feltöltve: | Lantos Csaba
Bebizonyosodott, hogy Kecskeméten szükség és igény van az LMP politikájára- ezt mondta Fejes Ferenc az LMP polgármester jelöltje a párt eredményváróján. A zöld párt egyetlen képviselővel lesz jelen a közgyűlésben, Falusi Norbert kompenzációs listán jutott be. A közgyűlés szabályzata szerint egy emberrel nem alakíthat frakciót.

A Lehet Más a Politika a párt 13 körzetben tudott jelöltet állítani, közülük a legjobb eredményt Falusi Norbert érte el, ő a 7-es számú választókörben indult, és a második legtöbb szavazatot érte el. Kompenzációs listán pártjából egyedül ő jutott be a közgyűlésbe. Fejes Ferenc gratulált a győztesnek, majd azt mondta, ismét bebizonyosodott, hogy Kecskeméten van igény az LMP-re.

„Nagyon jónak tartom ezt a majdnem 10%-ot elérő eredményt az LMP számára. Ez a kecskemétiek számára is reményt jelent a következő választási ciklusban. Köszönöm a szavazófülkében megjelenteknek ezt a kiváló eredményt, ezzel biztosították, hogy az LMP, Magyarország zöld pártja képviselheti érdekeiket a közgyűlésükben” - nyilatkozta Fejes Ferenc.

Falusi Norbert azt mondta, képviselőként aktív szerepre készül, a valós társadalmi problémákra koncentrál majd, kiemelten fog foglalkozni a szegénység kérdésével. A közgyűlés szabályzata szerint az LMP egy emberrel nem alakíthat majd frakciót.