Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 8 C°
max 7 C°, min 1 C°

14.76 km/hDéli szél, közepesen felhős
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Városon kívül

Tajvani és olasz önkéntesek szépítik meg Helvéciát júliusban

| Feltöltve:
Külföldi önkéntesek bevonásával rendez önkéntes tábort Helvécián a helyi önkormányzat és az SOS Gyermekfalvak

Egyedülálló programot folytat Helvécia Önkormányzata az SOS Gyermekfalvakkal együttműködésben.  A tavalyi nagy sikerű önkéntes tábor után idén a helyi iskolát festik ki és a környező házak udvarát teszik rendbe a helvéciai gyerekekkel közösen a településre érkező önkéntesek.

Külföldi professzor, gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerek és helvéciai kisiskolás együtt dolgoznak és kapcsolódnak ki július 4-től két héten át a településen. A tábor keretében 12 külföldi önkéntes érkezik Tajvanból, Törökországból, Spanyolországból, Írországból, Olaszországból és Afganisztánból. A délelőttöt munkával töltik a táborlakók, esténként a különböző országok kultúrája, zenéje, ételei mutatkoznak be.

Az önkéntes tábor már hagyománnyá vált Helvécián. Az helvéciai és az SOS-es gyerekek nyelvi szintje nagyot ugrik a két hét alatt, miközben más országok kultúráját is megismerhetik – mondta Meggyesfalvi Boglárka, a tábor egyik szervezője.

Az SOS Gyermekfalu Kecskeméten nevelőszülők segítségével családot és biztonságos környezetet nyújt 185 nehéz sorsú gyermek számára. A helvéciai lakásotthonban 12 fő tizenkét év feletti fiatal elhelyezését biztosítja az alapítvány, családszerű formában. Az SOS Gyermekfalvak azért jött létre, hogy a vér szerinti szüleiket nélkülözni kényszerülő gyermekeknek szerető otthont biztosítson. A gyerekek többek között fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat.

Kép: illusztráció