Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Samu naplója
RSS csatorna E-mail küldése
Kezdőlap
Naptár ikon
Naptár ikon
Kecskemét: 2 C°
max 4 C°, min -1 C°

14.76 km/hÉ/ÉNY-i szél, pára
Aktuális Híradó
MTVA műsorkészítő
Kezdőlap » Zene

Amerikát viszi el a hajóra az Ivan & The Parazol

| Feltöltve:
Sikeres amerikai miniturnéja után új videóklippel jelentkezett az Ivan & The Parazol. A tavalyi év egyik legnagyobb magyar könnyűzenei felfedezettje a Sellin’ My Soul című slágeréhez készített kisfilmet a kinti felvételekből. A zenekar április 18-án a budapesti A38 hajó fedélzetén adja át a hazai közönségnek a tengerentúli kaland pozitív energiáit.

A rock and roll szülőhazájában, az Amerikai Egyesült Államokban mutatta meg első nagylemeze, a Mama Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?  dalait az Ivan & The Parazol. A hatvanas-hetvenes évek zenei örökségéből merítő, fiatalos lendületű garázsrock banda márciusban 12 napot töltött a tengerentúlon, és négy teltházas koncertet adott Texas állam nagyvárosaiban, Austinban, Houstonban és San Antonióban. Az utazás közben és a koncerteken a zenekar kinti turnémenedzsere, Pécsi-Szabó Dénes folyamatosan forgatott, így nyolcórányi nyersanyag jött össze.

A felvételekből a Sellin’ My Soul című sláger zenéjére vidám, vintage stílusú turnéklipet vágott össze Bögi Máté, aki korábban a zenekar Take My Hand című videóját is készítette.

– A turnéklip remekül visszaadja, mennyire felszabadultan éreztük magunkat. Hatalmas megtiszteltetés, hogy két koncertet is adhattunk az austini SXSW (South by Southwest) Fesztiválon, amely évtizedek óta az Egyesült Államok egyik legfontosabb és legnagyobb könnyűzenei, filmes és technológiai rendezvénye. Rengeteg tapasztalatot szereztünk, és fantasztikus fogadtatásban volt részünk. Az egyik fellépésünkre annyian érkeztek, hogy sokan az utcán ragadtak, ezért a klub vezetői végül kinyitották az ablakokat, így a kint ácsorgók is táncolhattak a zenénkre. Az emberek együtt éltek a produkcióval, a bulik után pedig sokan odajöttek hozzánk beszélgetni, gratulálni. A közhiedelemmel ellentétben egyébként az amerikaiak többsége pontosan tudja, hogy hol van Magyarország. Ezzel együtt egzotikusnak találták, hogy egy magyar banda játszik nekik rock and rollt Amerikában. Talán éppen a mi példánk bizonyítja, hogy nem szabad kishitűnek lenni: ha egy magyar zenekar itthon színvonalas produkciót nyújt, akkor külföldön is érhet el sikereket. Felvettük a kapcsolatot több amerikai menedzserrel, tervezzük a visszatérést, és örülnénk, ha mi nyithatnánk meg az utat más magyar bandák előtt is – mondta Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol frontembere.

Az amerikai miniturnéról a zenekar teljesen feltöltődve, új zenei ötletekkel és pozitív energiákkal tért haza, és ezt a hazai közönségnek is szeretné megmutatni. Az Ivan & The Parazol április 18-án a budapesti A38 állóhajón ad koncertet, ahol a Mama Don’t You Recognize Ivan & The Parazol?  című album összes dala elhangzik. Az est másik két fellépője a We Are Rockstars és a Fran Palermo.

Ivan & The Parazol: Sellin’My Soul (USA Tour Video)

A koncert meghívója:

További részletek: