Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin

Dátum 2022. December 4.   Barbara, Borbála

EUR: --- Ft eur

GBP: --- Ft gbp

Facebook
hiros.hu MTVA Kecskeméti Médiacentrum

Együttműködés a közös természeti értékek megőrzéséért és népszerűsítéséért

 

HUSRB/1903/34/0002
Együttműködés a közös természeti értékek megőrzésért és népszerűsítésért
Vezető kedvezményezett: Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft., Kecskemét
Kedvezményezett: Pannonia Alapítvány Pannon RTV, Szabadka
Eu támogatás: 199 124, 09 euró
Projekt kezdés: 2020. szeptember 1.
Projekt zárás: 2022. február 28.

A magyar – szerbiai együttműködés célja a közös természeti értékek védelme, megismerésük elősegítése a határmenti régiókban és hasznosításuk népszerűsítése a természet tisztelő turizmus keretében. Célja továbbá, hogy tovább erősítse a Kecskeméti Televízió Kft. és a Pannónia Alapítvány- Pannon RTV hosszútávú együttműködését, aminek már jelentős és sikeres múltja van. Szolgálva mind ezzel a természetvédelmet és a régió fenntartható fejlődését.

A projekt megvalósításával a Kedvezményezettek nehéz küldetést vállaltak. Az emberek szemléletmódján, a közös természeti értékekhez való hozzáállásán szeretnének változtatni. Növelve a közös felelősségérzetet tényszerű és tudományos információkkal a természet megőrzéséről. A hatást tényszerűen, közvélemény kutatással tervezik alátámasztani.

Ezt a célt egy közösen készített, kétnyelvű televíziós természet- és környezetvédelmi magazinműsor-sorozattal kívánják elérni 2020 októberétől indítva. A 36 részből álló magazinműsor 20-25 percben, minden második szombat este 19 órakor kerül bemutatásra a Kecskeméti Televízió és a Pannon Televízió műsorában.

Minden rész 4-6 kis tudósításból és riportból áll, egyensúlyban mutatva be az aktuális szerbiai és a magyar témákat. A közös természeti örökség bemutatása mellett a sorozat kínál rendszeres információt az ökoturizmusról, a falusi turisztikai programokról, akciókról és a regionális eredményekről is.

Az emberek, de főleg a fiatalok erősebb bevonása érdekében különleges természetismereti verseny sorozatot szerveznek a határ két oldalán, melynek döntőjében öt fős szerbiai és magyar csapatok mérik össze tudásukat a projekt végén a Pannon RTV új televíziós stúdiójában.

Szerveznek még különleges határon átnyúló turisztikai programokat, ami akár családoknak is kínál tartalmas kikapcsolódást. A „zöld portré” és a „zöld ötletek” felhívással szintén arra törekednek, hogy aktívabban vonják be a nézőket a műsorba.

A tevékenységek mindenekelőtt szolgálják az IPA program céljait, erősítik a jószomszédi kapcsolatokat és ösztönzik a harmonikus, kiegyensúlyozott és fenntartható fejlődést a régióban.

 

 

 

 

Facebook

Magyar Média Mecenatúra

A Kecskeméti Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.